stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Tim Gajser in Tjaša Fifer motošportnika leta 2023

15. 12. 2023; 06.33
Avtor: STA / V.M.
Tjaša Fifer in Tim Gajser

Tjaša Fifer in Tim Gajser foto: sestavljena fotografija

Motošportnika leta 2023 v Sloveniji sta motokrosist Tim Gajser in dirkačica v vzdržljivostnem motociklizmu Tjaša Fifer. Za Gajserja je nagrada že deveta v nizu, za Fifer pa tretja. Čestitke!

Krovna zveza AMZS je na podelitvi priznanj v Ljubljani nagradila številne tekmovalce za uspehe na mednarodni in domači sceni v iztekajočem se letu.

Glavna nagrajenca sta ponovila lanska dosežka

AMZS pri izbiri motošportnika leta ni imela kakšnih večjih težav, saj je Gajser že leta zaščitni znak slovenskega motošporta in vselej poskrbi za odmevne dosežke na najvišji ravni. Tako je bilo tudi letos, čeprav je večji del sezone izgubil zaradi hude poškodbe noge med februarskimi pripravami. A ob koncu se je vrnil v zmagovitem slogu in napovedal lov na novo lovoriko v svetovnem prvenstvu razreda MXGP.



"Ta naslov mi ogromno pomeni. Ta sezona je bila drugačna, zaradi poškodbe sem moral izpustiti več kot polovico. A sem zelo vesel, da sem se vrnil in dobil dve dirki. To mi vliva veliko motivacije za naslednje leto. Zame je bila kar prekratka, ker sem ravno začel prihajati v odlično formo. Po pokalu narodov smo že opravili testiranja, z novimi motorji sem zelo zadovoljen, zdaj pa tudi že potekajo priprave na novo sezono," je o sezoni 2023 dejal Gajser, ki bo decembra še ostal v Sloveniji, potem pa že odhaja na priprave na Sardinijo. Nova sezona SP se bo zanj začela marca.

Tim Gajser foto: pr

V ženski konkurenci nagrado za najboljšo v koledarskem letu podeljujejo tretjič, še tretjič pa je pristala v rokah Tjaše Fifer. V zadnjem času se posveča predvsem enduru, kjer je letos v skupnem seštevku SP osvojila 15. mesto.

"Lanska sezona je bila težka, ker sem se poškodovala in je bila rehabilitacija dolga. Letošnja je bila dobra, žal se zaradi finančnega zalogaja ene dirke nisem mogla udeležiti. A na vseh izven SP, ki sem jih odpeljala, sem bila na prvem mestu. Sezona je bila kljub velikim finančnim stroškom uspešna," je ocenila športnica leta in dodala: "Tega naziva sem res vesela. Pomeni, da delam nekaj prav in vsako leto se bolj trudim, da sem uspešna. Vesela sem, da lahko predstavljam Slovenijo in tudi sebe kot osebo v tem športu."

Tjaša Fifer foto: Promo foto




prejšnji članek
Kmetija: Kakšen je pomen Žanove tetovaže za ušesom?
Resničnostni šovi
Kmetija: Kakšen je pomen Žanove tetovaže za ušesom?
naslednji članek
Aktualova voditeljica jo je mahnila v tople kraje
Svet slavnih
Aktualova voditeljica jo je mahnila v tople kraje