zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Dawid Kubacki razkril, kaj vse je Anže Lanišek naredil za njegovo družino

20. 12. 2023; 12.00
Avtor: K.M.
anze lanisek

foto: Luka Vovk

Anže Lanišek je konec lanske sezone raznežil celotni svet smučarskih skokov, ko je na oder zakorakal s fotografijo nesrečnega Dawida Kubackega, ki je moral konec sezone izpustiti zaradi hudih zdravstvenih težav žene. Dawid pa je zdaj razkril, da je Anže naredil veliko več.

O potezi slovenskega skakalca na podelitvi nagrad najboljšim skakalcem letošnje sezone v Planici še mesece zatem govori celoten skakalni svet. Anže Lanišek je na koncu sezone namreč osvojil tretje mesto, a se je zavedal, da bi bil Dawid pred njim, če bi le uspel skakati do konca sezone. Zato je na podelitev prišel z njegovo fotografijo in ga na nek način sabo prinesel na podelitev. Poljski skakalec je tekmovalno sezono prekinil zatem, ko je hudo zbolela njegova žena, ki se je zaradi zdravstvenih težav povezanih s srcem celo borila za življenje. Zaradi te poteze je na včerajšnji prireditvi Športnik leta tudi prejel nagrado za 'fair play' oziroma športno potezo leta. 

foto: Profimedia

Organizatorji so pridobili tudi posnetek Dawida, ki pa je razkril, da je Anže naredil veliko več, kot ga samo javno počastil na zaključni podelitvi nagrad. "Čutil sem veliko podpore vseh skakalcev, predvsem Anže pa me je zelo podpiral v teh težkih dneh. Ne samo kar je naredil v medijih in javno. Zelo so nama pomagali tudi pogovori z njegovo ženo. Hvala za to, zelo si nama pomagal. To kar si naredil proti koncu sezone in stvari, ki si jih naredil, za katere ljudje ne vedo, za vse to sem zelo hvaležen" je povedal Dawid. 

Nekaj več podrobnosti pa je nato podal še Anže. "Tudi moja žena Nastja in moja terapevtka Meta sta zelo pomagali. Ko smo imeli evropske igre, so se povezali in je lepo videti, da je tudi Dawid sprejel to pomoč in me veseli, da tako lepo sodelujemo. Na koncu rezultati niso vse, ampak je tudi zdravje, ne samo tudi fizično ampak tudi psihološko, zelo veliko."

prejšnji članek
Recept za dišeč pomarančni liker
Kulinarika
Recept za dišeč pomarančni liker
naslednji članek
Denis Avdić Show pred Zahvalatonom: "Ljudje so vse"
Svet slavnih
Denis Avdić Show pred Zahvalatonom: "Ljudje so vse"
#nasazenazenska
nasazenazenska