nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenski smučar končal kariero in priznal, da je imel težave z izgorelostjo

2. 2. 2024; 05.00
Avtor: STA/KM
Štefan Hadalin 2

Hadalina so med tiskovno konferenco premagala čustva. foto: Martin Metelko

Novico o koncu kariere je športnik sporočil po agoniji, ko se rezultatska krivulja nikakor ni obrnila navzgor. Ogromni vložki se niso povrnili in enostavno ni več zmogel odrekanj, ki jih zahteva šport.

Najboljši slovenski slalomist zadnjih let in svetovni podprvak v alpski kombinaciji je novico, da končuje profesionalno kariero, sporočil na novinarski konferenci na sedežu Smučarske zveze Slovenije. Čeprav vedno zgovornemu in nasmejanemu športniku, so besede šle težko z jezika, potlačena čustva so privrela na dan, njegov nastop je prekinjal jok. Novico o koncu kariere je športnik sporočil po agoniji, ko se rezultatska krivulja nikakor ni obrnila navzgor. Ogromni vložki se niso povrnili in enostavno ni več zmogel odrekanj, ki jih zahteva šport.

"Imel sem težave z izgorelostjo," je v izjavi za STA priznal Hadalin. Osemindvajsetletni Vrhničan se je po težavah vrnil nazaj. "Spet mi je šlo zelo dobro in tudi nazadnje sem na treningih, še dober teden nazaj, bil konkurenčen tudi najboljšim. Imam hitrost in smučam dobro, ni tukaj sploh pomislekov, ampak meni so se začele dogajati nerazumljive situacije na tekmah, ko sem imel več vprašanj kakor odgovorov. Zato sem se ozrl vase in začel iskati odgovore znotraj sebe in prišel do spoznanja, da je treba narediti večje poteze, kot pa samo to, da prilagodim program, če se bom želel dobro počutiti in se dobro imeti tudi izven smučanja," je pojasnil Hadalin.

Štefan Hadalin je zaključil kariero. foto: Martin Metelko

Da so ga premagala čustva, ko je podal odločitev, ga ne čudi. "To so zelo velike stvari, to se zgodi samo enkrat v karieri športnikov, mislim, da je to zelo težka stvar, v mojem primeru je pa drugačna, ker sem star 'samo' 28 let in ker morda nisem izstrelil čisto vseh svojih nabojev znotraj kariere, ki sem jih imel. Pa vendar se na tem mestu potem vedno znova sprašujem, kdo pa jih je, tako da mislim, da na koncu sem vseeno lahko ponosen in zadovoljen s tem, kar mi je uspelo. In mislim, da bo tudi čas povedal svoje, kaj mi je pravzaprav uspelo," je povedal Hadalin.

"Bil sem del odstotka tistih tekmovalcev, ki se pri šestnajstih odločijo za to pot. Pri nas je samo ena svetovna liga, to je svetovni pokal, druge lige ni. In tisto, kar gledamo po televiziji med najboljšimi, je 'creme de la creme' našega športa. Bil sem tam zraven kar nekaj let. Mislim, da so to velike stvari, ki se jih bom mogoče tudi zavedal šele čez nekaj časa, celostno, da bom pač lahko rekel še bolj mirno, da sem s tem zadovoljen in da je bilo to 'okej'," dodaja smučar.

prejšnji članek
Zdrave kocke s 4 plastmi
Kulinarika
Zdrave kocke s 4 plastmi
naslednji članek
Obrekovalec v kolektivu? Škoda je lahko neizmerna …
Zdravje
Obrekovalec v kolektivu? Škoda je lahko neizmerna …