palestina
Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Zakaj ste ves čas lačni?

25. 3. 2016; 04.30
Avtor: A.P.
par hrana 1

foto: Profimedia

Razumevanje faktorja, ki v osebah vzbuja lakoto, vas lahko vodi v zdravo prehrano.

Alkohol
Pitje kozarca vina ali piva med obrokom privede do lakote. Raziskovanje je pokazalo, da lahko pitje alkohola poveča prisotnost hormona, ki povzroči prisotnost lakote. 

Prehitro pojeste
Čeprav se vam zdi, da boste s hitrim hranjenjem pridobili na času, to velikokrat ni priporočljivo. Ko oseba je hitro, signal sitosti nima dovolj časa, da prične delovati, kar povzroči, da se občutek sitosti le redko pojavi. Osebe, ki jedo počasneje, so dalj časa site.

Pritisk družbe
Odločitev za zdravje navade je težja, če se nahajate v skupini. Ko prijatelji ali družina uživajo v nezdravih sladicah v času večerje, se ni lahko izolirati od večine. Izogibanje nezdravim izbiram je težko, ko je oseba v družbi svojega partnerja ali v socialni situaciji, ko je pripadnost zelo pomembna.

Preskakovanje zajtrka
Veliko ljudi izpusti zajtrk, da ne izgubljajo časa, kar seveda nosi mnoge negativne posledice. Zaradi tega se metabolizem upočasni, občutek lakote se poveča. Ljudje, ki izpuščajo zajrtk imajo večjo možnost za prekomerno telesno težo. 


Preveč televizije
Ljudje med gledanjem televizije velikokrat jejo, ponavadi hitro hrano, kot so bobi palčke in drugo hrano, ki vsebuje veliko maščob, zraven pa pijejo gazirane pijače. Ljudje, ki gledajo televizijo več kot 2 ure na dan imajo večjo možnost za povišano telesno težo kot tisti, ki jo gledajo manj.

Dietni sokovi
Ponavadi smatramo, da so dietni sokovi dobri za naše zdravje, v resnici pa imajo negativen vpliv na zdravje. Povzročijo občutek lakote, vsebujejo veliko sladkorjev in kalorij. 

Dehidracija
Ljudje velikokrat občutek žeje smatrajo kot lakoto. To se zgodi, ko je oseba kronično dehidrirana. 

Žvečilni gumi
Žvečilne, tudi tiste brez sladkorja, lahko povečajo željo po hrani. Med žvečenjem se v ustih nabira slina, ki jo bomo pogoltnili in prebavili. Ko pride do želodca, slednji pričakuje več in tako se pojavi občutek lakote. 


prejšnji članek
Prsi ne bodo ravno splahnele, vendar pa ...
Moda&Lepota
Prsi ne bodo ravno splahnele, vendar pa ...
naslednji članek
Čudodelna lepotila za telo in obraz
Moda&Lepota
Čudodelna lepotila za telo in obraz
#obraziavenija
obraziavenija