pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kako lahko izboljšamo zdravje?

1. 4. 2016; 03.30
Avtor: A.P.
Vonj, vohati, ženska, sadje, pomaranča

foto: Arhiv Svet24

Vsakodnevne navade lahko izboljšajo naše zdravje, izboljšajo imunsko odpornosti in očistijo organizem raznim toksinov.

Limona čisti toksine iz organizma. Zdravje lahko izboljšamo z vsakdanjimi triki, ki so zelo enostavni in vsakomur dostopni. Vsako juto je priporočljivo piti mešanico limone in vode, saj izboljša prebavo in pospeši delovanje jeter. Limona čisti toksine iz telesa, zaradi tega je pojavnost bolezni manjša.

Zelenjavni napitek zmanjšuje pojavnost vnetij. Sadje in zelenjava sta nujen del prehrane, čeprav ga ne jemo dovolj. Najboljše je, da povečate vnos zelenega napitka v svoj dnevni ritual; uporabite ohrovt, špinačo, jabolka, banane, kumare, ki so bogate z antioksidanti, ščitijo pred kardiovaskularnimi boleznimi, telo detoksicirajo in zmanjšajo pojavnost vnetij in tumorjev.

Cimet regulira nivo sladkorja v krvi. Cimet je priporočljiv v vsakodnevni prehrani, saj nas ščiti pred holesterolom in znižuje raven krvnega sladkorja in slabih trigliceridov. Cimet olajša prebavo.


Oreščki dajejo energijo in ščitijo srce. Prigrizkom se je težko odreči, zato je pomembno, da namesto čipsa uporabite oreščke. So bogati z vlakninami, podaljšajo občutek sitosti in dajejo energijo.

Zeleni čaj ščiti jetra in možgane. Dobro deluje na celoten organizem, jetra ščiti pred toksini. Vsebuje veliko antioksidantov, ki preprečujejo zamaščevanje jeter. Preprečuje demenco in je odlična zamenjava za kavo.

Solata pred večerjo preprečuje prenajedanje. Večerja je najboljša, če vsebuje solato, zaradi katere boste kasneje večerje manj pojedli.


Kamilice izboljšajo spanec. Zmanjšuje vnetne procese, izboljša imunski odziv telesa. Pijte vroči čaj, saj ima hladna različica lahko nasproten učinek.

prejšnji članek
Kaj vse lahko storite s čajno vrečko?
Moda&Lepota
Kaj vse lahko storite s čajno vrečko?
naslednji članek
Znaki, da je vaš partner dober ljubimec
Zdravje
Znaki, da je vaš partner dober ljubimec