franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

To je nega, ki jo v resnici potrebujete!

24. 4. 2016; 02.00
Avtor: Alenka Birk
koža
Sonce vztrajno osvetljuje in »poljublja« telo in obraz, zato vedno in povsod poskrbite za ustrezno zaščito pred UV žarki.

1. PRIPRAVA TELESA NA SONCE
Mrzlo vreme in centralno ogrevanje sta pustila znake na koži, zato ji nadenite svež sijaj z luščenjem 2 do 3-krat tedensko pred kopanjem. Kmalu bo koža pripravljena na enakomerno zagorelost. Po luščenju na kožo izdatno nanesite olje ali kremo. Po dolgih zimskih mesecih bo koža hitro zopet v formi. Na začetku izberite nežen luščilec, kasneje pa močnejšega glikolno-kislinskega. Nikar ne pozabite na noge, ki so poleti zelo izpostavljene. Zato, da bodo še lepše in že rahlo zagorele zmešajte samoporjavitveno kremo v običajno kremo za telo. Tudi olja delajo čudeže na telesu, uporabite jih po luščenju vsaj za nežne in sijoče roke.

2. OKREPITE BARVO


Najbolje je, da barvo pridobivate postopoma. Kožo počasi privajajte na sončne žarke, da bo postopoma porjavela in bila bolje pripravljena tudi na močnejše poletne sončne žarke. V izogib neenotnim tonom (npr. okoli prstov na nogah in kolenih), zmešajte bronzer in vlažilno kremo ter mešanico s čopičem vtrite po sončenju.

3. POPOLN OBRAZNI TEN
Za nežen sijaj zmešajte samoporjavitveno kremo v velikosti graha v nočno kremo. Postopoma začnite uvajati bronzer v dnevno rutino ličenja za premagovanje prevelikih ekstremov v videzu. 

4. NOV NEGOVALNI IZBOR ZA OBRAZ 

Če je koža na obrazu poleti lepa, ni potrebno spremeniti običajnih negovalnih izdelkov. Lahko se zgodi, da bo bogata vlažilna krema, ki je bila pozimi odlična pomočnica, naenkrat postala pretežka. Odlični nadomestki za ta letni čas so serumi, ki z aktivnimi sestavinami prodrejo v globlje plasti kože in so izjemno lahki. Odlični so kot podlaga za lahkotnejši poletni puder. Kako pa najhitreje zbudite kožo? Z izdelkom, ki vsebuje vitamin C, ker nežno posvetli in pomaga izenačiti polt in teksturo.

5. NASTAVITE SE MU (SONCU, SEVEDA) OB PRAVEM ČASU
Vedno imejte pri roki sredstvo za zaščito pred soncem (pa tudi pokrivalo in senco). Obvezno ga nanesite že pol ure pred izpostavljenostjo soncu. Za pravo zaščitno naj bo nanos izdaten- za celo telo pri enem nanosu porabite 5-6 žlic oz. 35 ml kreme. Namažite prav vse izpostavljene predele telesa, le tako boste zaščiteni v skladu z zaščitnim faktorjem, ki je naveden na embalaži izdelka. Opoldne, ko so sončni žarki najmočnejši, se zadržujte v senci oz. zaprtih prostorih.

6. KATERI JE MOJ… FAKTOR


Naravna zaščita pred sončnimi žarki je odvisna od tipa kože. Če imate svetlo polt, traja le nekaj minut, temnejšim tipom polti traja približno pol ure. Zaščitni faktor, ki je naveden na sredstvu za zaščito pred soncem, pove, kolikokrat dlje se lahko z zaščiteno kožo zadržujete na soncu. Imejte v mislih, da so poljubi sonca v senci šibkejši, v vodi ali na plaži pa so zaradi odboja od vode močnejši. Svoj faktor izračunajte preprosto- čas, ki ga želite preživeti na soncu (v minutah) delite s časom lastne zaščite svojega tipa kože (v minutah). 

7. NEGA TELESA PO SONČENJU 

Po sončenju je potrebno kožo pomiriti in navlažiti, najbolje z izdelkom za nego kože po sončenju brez vsebnosti dišav. Ti izdelki kožo prijetno hladijo. Nasvet: Če opazite nenavadne spremembe materinih znamenj ali kakršnekoli spremembe na koži, takoj obiščite zdravnika.

8. NEGA OBRAZA PO SONČENJU
Obraz je po sončenju dehidriran. Bogata vlažila nega ali serum jo bosta pomirila. Lahko se zgodi, da je koža na počitnicah čudovita, po vrnitvi pa se pojavijo majhni mozolji in suhe luske. Pa ne gre za nečistoče, ki se pojavijo po vrnitvi iz dolgega potovanja. Vidni postanejo učinki sončnih žarkov, slane vode in vetra. Dopust na morju naredi največjo spremembo v pH vrednosti kože- koža se lušči, istočasno pa se sveti zaradi prekomernega izločanja žlez lojnic. Hitra domača pomoč: takoj pričnite z vlaženjem- skuhajte kamilični čaj in ko se ohladi, z njim zmočite papirno brisačko in oblogo nanesite na obraz (naredite luknje za nos in usta).

prejšnji članek
Jan Plestenjak vse šokiral s takšno izjavo!
Svet slavnih
Jan Plestenjak vse šokiral s takšno izjavo!
naslednji članek
Slavna igralka osupnila zgoraj brez ...
Svet slavnih
Slavna igralka osupnila zgoraj brez ...
#nasazenazenska
nasazenazenska