franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Masaža z balzamičnim kisom

28. 4. 2016; 06.30
Avtor: M.N.
masaža
Dišeč in okusen balzamični kis je odlična zabela, dandanes pa je nepogrešljiv tudi kot sestavina lepotilnih pripravkov.

Veliko lepotnih centrov po svetu ga v zadnjem času uporablja pri lepotnih negah, tako za telo kot tudi za obraz, saj pripomore k temu, da postane povrhnjica mehka in elastična.



Terapevtske lastnosti in kozmetične vrline kisa so že dolgo znane.
• V preteklosti so ga uporabljali za izpiranje las po šamponiranju, da se lasišče ni osušilo zaradi vodnega kamna in so lasje postali blesteči in živahni.

• Sedaj pa so odkrili, da se kis prav zaradi kislega pH lahko uravnovesi s kožnim pH, ki ni nevtralen, kot se pogosto zmotno misli, ampak nekoliko kiselkast. Zato nam nega na osnovi kisa, še posebej balzamičnega kisa, ki je bogat z dragocenimi oligoelementi in vitamini, omogoča blagodejen učinek tako pri suhi ali zaradi UV-žarkov in atmosferskih dejavnikov poškodovani koži kot tudi pri nečisti koži z veliko kožnimi nepravilnostmi.

• Vitamin C in vitamini skupine B, ki so v balzamičnem kisu, pripomorejo k toničnosti in vitalnosti kože ter se hkrati bojujejo proti procesom, ki spodbujajo staranje kože.

Čiščenje in kopeli

V nego z balzamičnim kisom vključimo tudi masažo in s tem poskrbimo za drenažo in kozmetične preparate, bogate z naravnimi sestavinami.

• Pred nego najprej analiziramo kožo na predelu, ki ga bomo obdelali, pa naj bo to obraz ali telo, da ugotovi strukturo in osnovne značilnosti, nato pa določimo najprimernejšo nego glede na posameznikove potrebe.

• Na podlagi tipa kože uravnavamo odstotek kisa, ki ga uporabimo med nego: pri bolj suhi in občutljivi koži uporabimo preparate z manj kisa in večjim odstotkom hranljivih in vlažilnih snovi; nasprotno pa pri nečisti in aknasti koži uporabimo preparat z večjo koncentracijo kisa.

foto: arhiv

• V tem trenutku se začne posebna nega za globinsko čiščenje določenega območja: mešanico polnozrnate moke zmešamo s kisom, da dobimo poltekočo zmes, ki jo nežno masiramo v povrhnjico.



• Ta postopek vzpodbudi naravno odstranjevanje odmrlih celic in pripomore, da deli, ki so ponavadi podvržene debelitvi kože, kot so kolena, komolci in pete, postanejo mehki in gladki.

• Ob zaključku nege se potopimo v kad s termalno vodo, ki smo ji dodali balzamični kis, in se prepustimo kratki hidromasaži, ki očisti pripravek s kože, pa tudi zagotovi prijeten občutek in sproščenost celotnega telesa.

Ročna nega

Ko zapustimo hidromasažno kad, se ovijemo s toplo brisačo, ki nadaljuje sproščanje mišic in blaži napetosti, ter se uležemo na trebuh na mizo, pripravljeno za masiranje. Noge zmasiramo po postopku limfne drenaže, ki spodbuja izločanje odvečnih tekočin iz celic ter jih usmerja v zbirne točke limfnega sistema.

• Ko se zaključi masaža nog, preidemo na hrbtenico: tu se masira bolj odločno in bolj sprostitveno, da odstranimo neprijetne napetosti v telesu. Pogosto se na tem delu telesa uporabi mešanica očiščenega masla z višjim odstotkom balzamičnega kisa, še posebej če je koža na hrbtu polna aken, mozoljčkov in nečistoč, zaradi česar je veliko bolj potrebno čiščenje kot mehčanje in hranjenje.

• Nadaljuje se z rokami v prednjem predelu, kjer sledimo istim korakom kot pri zadnjem delu in preidemo na trebuh in prsni koš. Priporočamo, da nego z balzamičnim kisom ponovimo vsaj ob vsaki spremembi letnega časa, saj tako poskrbimo, da se koža remineralizira, da se odstrani odmrla koža preteklih mesecev, pridobimo pa bolj sijočo in vitalno kožo.

Mazilo za masažo

Zgradba kozmetičnih sredstev, ki jih nanašamo na kožo med nego z balzamičnim kisom, je zelo posebna: poleg kisa v različnih odstotkih glede na tip kože se uporablja prečiščeno maslo, ki ga kupimo pri izdelovalcih, da bo kar najboljše kakovosti in bo tako imelo kar najboljši učinek.

• Prečiščeno maslo dobimo tako, da v vodni kopeli segrejemo maslo in odstranimo peno, ki se oblikuje na vrhu.

• Ko končamo, bomo dobili skoncentrirano maslo, zelo bogato z vitaminom A, enim najpomembnejših vitaminov za ohranjanje mehke, tonične in elastične kože, poleg tega pa pomaga tudi v boju pred prostimi radikali in zunanjimi vplivi.

Maska za obraz

Z balzamičnim kisom lahko tudi prijetno zmasiramo obraz. Za čiščenje se uporabi drobno mleto čičerikino moko, ki je finejša od drugih vrst moke.

• Mešanica, ki se jo uporabi za masažo, je sestavljena iz prečiščenega masla, balzamičnega kisa in medu, torej iz poživljajočih sestavin, ki oskrbijo ta nežni predel, podvržen staranju. Masaža pomaga pri drenaži tkiv in zmanjšuje mošnje in otekline okoli oči kot neke vrste blagi lifting.

• Nato nanesemo masko z balzamičnim kisom, termalno vodo in hranljivimi snovmi, ki spodbudijo učinek nege, in koža postane gladka in napeta. Pri tistih, ki imajo akne ali mastno kožo, se pore zaprejo, rdečkasta barva pa postane homogena. Na otip koža postane bolj enotna in gladka.

• Tako kot pri negi telesa, moramo tudi pri negi obraza ponavljati postopke z balzamičnim kisom enkrat tedensko, če je koža normalna ali suha, če pa je koža mastna ali aknasta, pa do trikrat na teden, vsaj deset neg.

prejšnji članek
To ne sme manjkati v vaši torbici!
Moda&Lepota
To ne sme manjkati v vaši torbici!
naslednji članek
5 prijateljev, ki jih morate imeti
Zdravje
5 prijateljev, ki jih morate imeti