Poigrajte se z dekoracijo in zadnji sloj sladice okrasite s svežimi jagodami. foto: Pexels
Kaj potrebujemo za pripravo?
• 100 g navadnih ali polnozrnatih piškotov
• 200 g lahkega sirnega namaza (uporabite lahko tudi mascarpone sirček)
• 200 g grškega jogurta
• žlica medu
• 2 vrečki vanilijevega sladkorja ali nekaj kapljic vanilijeve arome
• 4 jušne žlice limoninega soka
• 300 g svežih jagod (ali 150 g rabarbare in 150 g jagod)
• 60 g rjavega sladkorja
Kako pripraviti sladico?
Piškote zložite v vrečko, jo zatesnite in na deski s pomočjo valjarja zdrobite. Piškotne koščke in drobtine razporedite v štiri globoke kozarce. Pripravili ste osnovo sladice.
Sedaj v skledi z ročno metljico pripravite kremo: Zmešajte sirni namaz, grški jogurt, med in eno vrečko vanilijevega sladkorja. Če želite slajšo kremo, po potrebi dodajte sladkor. Kremo porazdelite po kozarčkih in slednje shranite v hladilnik.
Jagode operite, osušite in šele nato odstranite peclje. Tako boste preprečili, da bi se sadeži napili vode. Jagode narežite na lističe. Če boste v sladico vključili rabarbaro, tudi slednjo očistite in narežite na majhne koščke. Sedaj v kozico stresite sadeže, rjavi sladkor in vrečko vanilijevega sladkorja. Sestavine pokapajte z limoninim sokom in na šibkem ognju ob stalnem mešanju kuhajte približno pet minut, da se sladkor razpusti in se sestavine med seboj lepo povežejo. Sadno omako ohladite, nato pa z njo zaključite zadnji sloj poletne sladice. Tako pripravljen posladek je pripravljen za serviranje. Naj vam gre v slast!
Preberite si še: Najbolj enostaven recept za bezgov sirup
Sladico lahko postrežete tudi v ličnih nizkih kozarčkih. foto: Profimedia
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.