1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Topilec maščob, ki je navdušil tudi Oprah!

3. 6. 2017; 09.00
Avtor: C. R./Bodi zdrava
oprah winfrey

foto: Profimedia

Po predstavitvi garcinije v oddaji Doktor Oz ji je hvalnice začela peti Oprah Winfrey, ki je z njo navdušila številne ženske in moške po vsem svetu.

Kamboška garcinija (Garcinia cambogia) je drevo, ki je razširjeno v Aziji, Afriki in Polineziji. Sadež drevesa vsebuje hidroksicitronsko kislino (HCA), ki ji pripisujejo zmanjševanje števila novih maščobnih celic, zaviranje apetita in s tem zmanjševanje zaužite količine hrane.

Po predstavitvi v oddaji Doktor Oz ji je hvalnice začela peti Oprah Winfrey, ki je z garcinijo navdušila številne ženske in moške po vsem svetu. S kamboško garcinijo so med drugim hujšale tudi največje svetovne zvezdnice, kot so Beyonce, Jennifer Lopez, Nicole Kidman in Jennifer Hudson. Priljubljena lepotna ikona Kim Kardashian ji je pripisala velike zasluge za izgubo poporodne telesne maščobe, pričevanja o pozitivnih učinkih garcinije pa se širijo tudi na družbenih omrežij Facebook in Twitter.

V čem je skrivnost uspeha?

Lupino kamboške garcinije (Garcinie cambogie) odlikuje visoka vsebnost hidroksicitronske kisline (HCA). Raziskave so pokazale, da HCA v človeškem telesu upočasnjuje lipogenezo (pretvarjanje odvečnih ogljikovih hidratov in sladkorjev v maščobe), zmanjšuje raven slabega holesterola in trigliceridov, topi stare maščobe, ki se kopičijo na neželenih mestih kot posledica neporabljenih kalorij, hkrati pa zavira apetit, saj spodbudi možgane, da telesu pošljejo signal o občutku sitosti.

Za vidnejše uspehe pri hujšanju je treba dnevno zaužiti 3–5 gramov (1–2 čajni žlički) izvlečka kamboške garcinije. foto: Profimedia

Shujševalne diete običajno spremljajo nezaželeni stranski pojavi, kot so slabo razpoloženje, pomanjkanje energije in glavoboli. Ker pa HCA zvišuje raven hormona sreče – serotonina –, se boste med uživanjem kamboške garcinije kljub izgubi telesne teže dobro počutili, imeli boste več energije, hkrati pa se vam ne bo treba odreči okusni hrani. HCA najbolje učinkuje brez prisotnosti druge hrane, zato je dodatek priporočljivo uživati na prazen želodec oziroma najpozneje pol ure pred obrokom. Le tako boste najbolje izkoristili vse njene potenciale ter se z njeno pomočjo podali na pot zdrave in učinkovite izgube telesne teže.

Kako jo je najbolje uživati?

Za vidnejše uspehe pri hujšanju je treba dnevno zaužiti 3–5 gramov (1–2 čajni žlički) izvlečka kamboške garcinije (Garcinie cambogie) s šestdesetimi odstotki HCA. Pri izdelkih v kapsulah je običajna priporočena količina uživanja 1 gram (2 kapsuli) dnevno, kar je v večini primerov premalo za želeno zmanjšanje teže. Kamboško garcinijo (Garcinio cambogio) je zato najbolje uživati v obliki praška brez dodatkov.

prejšnji članek
Zakaj smo nenadoma alergični?
Zdravje
Zakaj smo nenadoma alergični?
naslednji članek
Ljubezen po domače: Uršo in Mateja presenetil še en par
Resničnostni šovi
Ljubezen po domače: Uršo in Mateja presenetil še en par