stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Blagodejna voda termalnega vrelca

3. 6. 2017; 06.00
Avtor: xy
water_two_emperors_poolGHP_TP_DD2016_lowres
Privoščite si razvajanje v blagodejnih učinkih termalne vode ...

Termalne vode so tiste vode, katerih temperatura ni nižja od 20 stopinj celzija, vendar niiso namenjene pitju ampak kopanju. Pri zdraviliški zdravstveni dejavnosti se izkorišča njihovo mehanično in termično delovanje. Zaradi hidrostatskega pritiska, ki deluje na potopljeni del telesa, se izboljša cirkulacija v visceralnih organih, izpraznijo se periferne ven in limfni vodi. Termično delovanje preko toplote ugodno vpliva na celotno telo (zvišanje temperature v posameznih tkivih, vazodilatacija, izboljšanje cirkulacije, protibolečinsko delovanje, zmanjšanje mišične tenzije, sedacija bolnika, zvišana aktivnost lokalnega metabolizma, večanje transudacije, stimulacija imunskega sistema, občutek sproščenosti). Že stari Rimljani so uživali blagodejne učinke naravne termalne vode vrelcev na Ptuju. Ob njem in prav zaradi njega so v Termah Ptuj razvili središče zdravja, sprostitve in dobrega počutja, Velbes Augusta.

Celovita wellness ponudba, stkana ob edinstvenem termalnem vrelcu, sloni na naravni termalni vodi, ki je blaga po svoji sestavi, a hkrati krepka po svojih učinkih. Zaradi svojih fizikalnih in kemičnih lastnosti deluje zdravilno, vpliva na dobro počutje in poživi.

V Medico-wellness centru Valens Augusta so ujeli uživaški duh antičnega Rima, ki se prepleta skozi arhitekturo in
ponudbo razkošnega wellness centra. Imperium dobrega počutja, savne in termalne kopeli Flavia ter bazenski predel Vespasianus vas razvajajo v razkošnem rimskem slogu in vam nudijo popolno sprostitev in hedonistično izkušnjo. Izbirate lahko med številnimi masažami, ki razvajajo vaše čute in termalnimi kopelmi, ki osvežijo in poživijo. V orientalski, japonski in biserni suiti oziroma v tematskih VIP sobah doživite svežino Japonske, čutnost Orienta in razkošje Rima. V razkošnem svetu savn Flavia poskrbijo za popolno regeneracijo in vas v slogu rimskega hedonizma razvajamo v Bazenu cesarjev. Posebno pozornost posvečamo tematski ponudbi, ki parom pričara romantično vzdušje v dvoje.

prejšnji članek
Tanja Ribič ima toliko za povedati ...
Svet slavnih
Tanja Ribič ima toliko za povedati ...
naslednji članek
Jennifer Garner: Vsega sem vajena, to pa je preseglo meje
Svet slavnih
Jennifer Garner: Vsega sem vajena, to pa je preseglo meje