Preuzkusite preprosto metodo za pripravo kremaste mlečne pene. foto: Pexels
Italijanski napitek je sestavljen iz mleka in kave espresso, v razmerju 1/3 espressa, 1/3 prevretega mleka in 1/3 spenjenega mleka. V kolikor si želite več pene, vam bo ljubša druga različica, ki jo odmerimo po razmerju 1/3 espressa in 2/3 spenjenega mleka.
Kako pripraviti slastno peno?
Pripravo kremaste pene ne gre jemati tako zlahka. A če bi se radi ob jutrih razvajali z okusnim kapučinom, se le lotite preproste metode, ki vam bo polepšala začetek dneva. Priprava ne zahteva posebnih veščin, vse kar potrebujete, je mikrovalovna pečica, posoda s pokrovom in kakopak, mleko.
1. V posodo, primerno za mikrovalovno pečico, nalijte mleko. Vendar le do polovice! Preostala prostornina bo namenjena peni.
2. Posodo zatesnite in močno pretresite. Slednje izvajajte 60 sekund.
3. Sedaj pokrov snemite in posodo postavite v mikrovalovko.
4. Mleko segrevajte približno 30 sekund.
5. Spremljate dogajanje v mikrovalovni pečici. Kot boste videli, bo med segrevanjem nastajala pena, ki se bo povzpela vse do vrha posode. A brez skrbi, pena ne bo razpadla.
6. Kremasto peno z žlico nanesite v lonček s kavo.
7. Naj vam tekne!
Morda vas zanima tudi: Turško kavo že vse življenje kuhate narobe
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.