Zdravje
 

Trik: Tako preprosto do kremaste pene za kapučino

27. 9. 2017; 13.00
Avtor: V. M.
kava

Preuzkusite preprosto metodo za pripravo kremaste mlečne pene. foto: Pexels

Imate radi kapučino, a nimate ustreznih pripomočkov za pripravo kremaste pene? Če imate mikrovalovno pečico, potem le preizkusite naslednjo metodo.

Italijanski napitek je sestavljen iz mleka in kave espresso, v razmerju 1/3 espressa, 1/3 prevretega mleka in 1/3 spenjenega mleka. V kolikor si želite več pene, vam bo ljubša druga različica, ki jo odmerimo po razmerju 1/3 espressa in 2/3 spenjenega mleka.



Kako pripraviti slastno peno?

Pripravo kremaste pene ne gre jemati tako zlahka. A če bi se radi ob jutrih razvajali z okusnim kapučinom, se le lotite preproste metode, ki vam bo polepšala začetek dneva. Priprava ne zahteva posebnih veščin, vse kar potrebujete, je mikrovalovna pečica, posoda s pokrovom in kakopak, mleko.

1.    V posodo, primerno za mikrovalovno pečico, nalijte mleko. Vendar le do polovice! Preostala prostornina bo namenjena peni.
2.    Posodo zatesnite in močno pretresite. Slednje izvajajte 60 sekund.
3.    Sedaj pokrov snemite in posodo postavite v mikrovalovko.
4.    Mleko segrevajte približno 30 sekund.
5.    Spremljate dogajanje v mikrovalovni pečici. Kot boste videli, bo med segrevanjem nastajala pena, ki se bo povzpela vse do vrha posode. A brez skrbi, pena ne bo razpadla.
6.    Kremasto peno z žlico nanesite v lonček s kavo.
7.    Naj vam tekne!

Morda vas zanima tudi: Turško kavo že vse življenje kuhate narobe

prejšnji članek
Glasujte za risbico »Jaz v prometu«!
Moda&Lepota
Glasujte za risbico »Jaz v prometu«!
naslednji članek
16-letna hčerka Cindy Crawford osupnila publiko
Svet slavnih
16-letna hčerka Cindy Crawford osupnila publiko

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.