Nemara z nožem, a naj vam razkrijemo, da obstaja veliko bolj učinkovit način, pri katerem ne boste zavrgli niti malo dragocenih snovi. Pri lupljenju z nožem namreč poleg olupka odstranimo tudi dobršen del hranljivega mesa, ki nato roma v koš.
Da bi izkoristili vse hranljive snovi, ki jih vsebuje cenjena zdravilna rastlina, vam svetujemo, da se lupljenja lotite na bolj pravilen način. Morda še niste zasledili, a lupina se povsem preprosto odstranjuje z jušno žlico.
Kot si lahko pogledate v spodnjem videu, z robom žlice preprosto postrgajte olupek iz korenike. Odstranili boste zgolj trši sloj, mesnati del ingverja pa bo ostal nedotaknjen. Metoda je odlična tudi zato, ker se lahko lotite tudi gručastih delov, ki jih z nožem običajno odrežemo.
Kako prepoznati svež ingver?
• Korenika je gladka, napeta in mesnata.
• Notranjost sveže korenike je rumena.
• Svež ingver je sočen, hrustljav, opazna so tudi vlakna.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.