Zdravje
 

Ingver se pravilno olupi z žlico!

17. 10. 2018; 13.00
Avtor: V. M.
Kako se običajno lotite lupljenja ingverjeve korenike?

Nemara z nožem, a naj vam razkrijemo, da obstaja veliko bolj učinkovit način, pri katerem ne boste zavrgli niti malo dragocenih snovi. Pri lupljenju z nožem namreč poleg olupka odstranimo tudi dobršen del hranljivega mesa, ki nato roma v koš.

Da bi izkoristili vse hranljive snovi, ki jih vsebuje cenjena zdravilna rastlina, vam svetujemo, da se lupljenja lotite na bolj pravilen način. Morda še niste zasledili, a lupina se povsem preprosto odstranjuje z jušno žlico.

Kot si lahko pogledate v spodnjem videu, z robom žlice preprosto postrgajte olupek iz korenike. Odstranili boste zgolj trši sloj, mesnati del ingverja pa bo ostal nedotaknjen. Metoda je odlična tudi zato, ker se lahko lotite tudi gručastih delov, ki jih z nožem običajno odrežemo.

Kako prepoznati svež ingver?

•    Korenika je gladka, napeta in mesnata.
•    Notranjost sveže korenike je rumena.
•    Svež ingver je sočen, hrustljav, opazna so tudi vlakna.

prejšnji članek
Ozadje komentarjev: 'Tole je moja življenjska zgodba …'
Zdravje
Ozadje komentarjev: 'Tole je moja življenjska zgodba …'
naslednji članek
Ne, to ni Penelope Cruz!
Svet slavnih
Ne, to ni Penelope Cruz!

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.