Papir za peko nam služi kot podlaga za pečenje hrane v pečici, primeren je namreč za pripravo krompirčka, pice, peciva, kolačev in raznih zavitkov. A papir iz naravnih vlaken ni nič kaj prida upogljiv, robovom pekača se namreč ne prilega, kar lahko povzroča nevšečnosti zlasti pri globokih posodah za peko. A za slednje lahko hitro poskrbite s preprostim trikom, ki vam ne bo vzel več kot minuto vašega časa.
Vse kar morate storiti je, da kos papirja za peko zmočite z mlačno vodo in ga močno ožamete. Papir nato razprostrete po površini posode za peko. Boste videli, kako lepo se bo prilegal podlagi in robovom pekača. V tako pripravljeno posodo nato stresite živila ali maso za pecivo in se kot običajno lotite peke. Brez skrbi, papir se ne bo samovoljno poravnal niti ob visoki temperaturi.
Imate tudi vi kakšen praktičen nasvet? Zapišite ga pod objavo, veseli ga bomo.
Preberite si še: TRIK: Kako doseči, da se kolački ne primejo na silikonske modelčke?
foto: Profimedia
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.