Zdravje
 

Kaj se zgodi, če zmočite papir za peko?

8. 2. 2023; 15.00
Avtor: V. M.
Preizkusite trik, ki vam bo olajšal pripravo hrane v pečici.

Odrežite željen kos papirja za peko in ga navlažite z vodo. foto: Profimedia

Papir za peko nam služi kot podlaga za pečenje hrane v pečici, primeren je namreč za pripravo krompirčka, pice, peciva, kolačev in raznih zavitkov. A papir iz naravnih vlaken ni nič kaj prida upogljiv, robovom pekača se namreč ne prilega, kar lahko povzroča nevšečnosti zlasti pri globokih posodah za peko. A za slednje lahko hitro poskrbite s preprostim trikom, ki vam ne bo vzel več kot minuto vašega časa.

Vse kar morate storiti je, da kos papirja za peko zmočite z mlačno vodo in ga močno ožamete. Papir nato razprostrete po površini posode za peko. Boste videli, kako lepo se bo prilegal podlagi in robovom pekača. V tako pripravljeno posodo nato stresite živila ali maso za pecivo in se kot običajno lotite peke. Brez skrbi, papir se ne bo samovoljno poravnal niti ob visoki temperaturi.

Imate tudi vi kakšen praktičen nasvet? Zapišite ga pod objavo, veseli ga bomo.

Preberite si še: TRIK: Kako doseči, da se kolački ne primejo na silikonske modelčke?

foto: Profimedia

prejšnji članek
V 24 urah lahko izgubite tudi do dva kilograma!
Zdravje
V 24 urah lahko izgubite tudi do dva kilograma!
naslednji članek
Zimska nega za razpokano kožo na rokah
Moda&Lepota
Zimska nega za razpokano kožo na rokah

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.