Gre za vprašanje, ki na spletu ponuja nemalo odgovorov amaterskih kuharic. Čeprav gre za občutljivo živilo, ki lahko terja okužbo s salmonelo, so odgovori precej zaskrbljujoči. Navajajo namreč, da lahko beljake v hladilniku mirno hranimo dva tedna, nekatere priporočajo tudi mesec dni.
Pa je temu res tako?
Nikakor. Strokovnjaki poudarjajo, da je potrebno surove beljake čim prej porabiti, pri čemer naj vas vodi misel, da to storite v dveh dneh, oz. najkasneje v štirih dneh. Beljake shranite v posodo, ki jo prekrijete s pokrovom, pred tem pa vanje dodajte ščepec soli ali sladkorja. Slednje bo preprečilo, da bi tekstura beljakov postala želatinasta.
Najbolj primerna temperatura za shranjevanje jajc je med 0 in 3 stopinj Celjzija. V kolikor jih boste shranjevali nad 5 stopinj Celzija se bodo v njih hitro razvile bakterije.
Morda vas zanima tudi: V treh sekundah ugotovite, kako staro je jajce
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.