Sto petdeset mililitrov naravnega soka iz marelic pokrije dnevne potrebe organizma po karotenu. foto: Dreamstime
Rakava obolenja naj bi zdravila premnoga živila, kot so denimo zeleni čaj, cimet, turmerik, aloe vera itd. Pa je temu res tako? ''Na žalost ni nobenih dokazov, ki bi za katerokoli živilo trditve o zmanjševanju tveganja za nastanek rakavih obolenj potrjevale,'' pravijo na Zvezi potrošnikov Slovenije in dodajajo, da so super živila sicer zelo zdrava izbira, vendar se je potrebno zavedati, da z enim samim živilom ne moremo zmanjšati tveganja za nastanek raka.
''Tudi prehranskim dopolnilom, ki vsebujejo visoke količine vitaminov, mineralov in antioksidantov, oglaševalci radi pripisujejo preventivno delovanje za zmanjšanje tveganja za raka, vendar za te trditve ni znanstvenih dokazov, da držijo. Za zmanjšanje tveganja je najbolje, da se držimo pravila zdravega prehranjevanja, jemo veliko zelenjave in sadja (več surovega kot kuhanega), povečajmo vnos vlaknin, vzdržujmo zdravo telesno maso, alkoholne pijače pa uživajmo v zmernih količinah.''
Ni znanstvenih dokazov, da bi aloe vera zdravila rakav obolenja. foto: Dreamstime
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.