1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ste pod stresom?

23. 11. 2018; 03.00
Avtor: T.G.
pocutje stres vodilna

foto: Revija Zarja

Včasih na to, da se naše stanje izboljša, vplivajo že majhni koraki ...

Zdi se, da smo sodobne ženske neprestano pod stresom! V službi se trudimo po najboljših močeh zadovoljiti šefa in sodelavce, za partnerja želimo biti zapeljive in seksi lepotičke, ko pa k tej enačbi prištejemo še kakega otroka, moramo biti seveda tudi popolne mamice. Z vsem tem seveda ni nič narobe, če ne bi vse prepogosto pozabljale na najbolj pomembno osebo – sebe! Če me ne bomo zadovoljne, srečne in predvsem zdrave, namreč tudi drugi ne bodo imeli nič od nas! Naj bo torej vaša misija, da še pred novim letom znatno zmanjšate količino stresa v svojem življenju!

Kako?


– Izbirajte prioritete! Prijateljica vas povabi na kosilo, vi pa ste se ravno spravili k likanju. Ali pa vas fant vabi, da se po kosilu pridete pocrkljat k njemu na kavč, vi pa nikakor ne morete nehati misliti na goro posode, ki v kuhinji čaka na to, da jo pomijete. In seveda ste nameravali potem pomiti še štedilnik in posesati stanovanje. Ne, vsakodnevnih opravil res nikoli ne zmanjka ... Ampak saj ste že slišali tisto, da posoda počaka, kajne? Nihče vam ne bo zameril, če jo pomijete čez kako urico, zato le smuknite v objem svojega dragega, nato pa se posode lotita skupaj. Izbirajte prioritete!
– Ne pozabite na malenkosti, ki vam veliko pomenijo! Ne glede na to, kako stresno je vaše življenje in ne glede na to, koliko dela imate vsak dan, nikar ne pozabite na stvari, ki vam veliko pomenijo. Naj bo to branje knjige, masaža, sprehod, igranje z nečakom ali kavica s prijateljicami. Za takšno stvar si preprosto MORATE vzeti čas vsaj dvakrat na teden. V tem času boste odklopili svoje misli in se povsem predali tistemu, v čemur uživate, kar pomeni, da bo tudi vaše telo v tem času počivalo in dobilo priložnost za oddih od stresa, ki mu je vsakodnevno izpostavljeno.
– Stop slabim navadam! Če je vaše telo pod stresom, mu nikakor ne pomaga tudi to, da na dan spijete pet kav ali pokadite škatlico cigaret. Zmanjšajte količino kapučinov in kakšno skodelico (ali več) zamenjajte z zelenim čajem, prenehajte kaditi in jejte čim bolj zdravo. Če premalo spite, delajte tudi na tem, da boste povečali število ur spanja – še vedno velja pravilo, da ljudje potrebujemo vsaj osem ur spanja na noč.

prejšnji članek
Želi si delati dobro gledališče
Svet slavnih
Želi si delati dobro gledališče
naslednji članek
Pozor, tako prepoznamo notranjo kilo
Svet slavnih
Pozor, tako prepoznamo notranjo kilo