stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Tudi v službi jejte zdravo

29. 12. 2018; 01.00
Avtor: T.G.
hrana

Hrana foto: Bodi zdrava

Konec s sendviči in prigrizki iz avtomatov.

Konec leta sklepamo novoletne zaobljube in ena najbolj pogostih je, da bomo bolj zdravo jedli. Včasih doma še kar gre, v službi pa se 'bašemo' s krekerji, rogljički in sendviči, hrano pa prepogosto kar pogoltnemo med delom, ne da bi v njej uživali. Pa se vendarle da jesti zdravo tudi med delovnim časom – le malce se je treba potruditi. Nekaj nasvetov:
• Če se ne morete upreti sendvičem, potem bo doma narejen sendvič s polnozrnatim kruhom, na katerega boste namesto majoneze namazali lahek sirni namaz, namesto nezdravih salam pa boste vanj narezali kumarice, papriko ali kako drugo zelenjavo veliko boljša izbira.
• Juha, ki je ena bolj zdravih alternativ. Skuhate lahko velik lonec juhe, ki jo nato razdelite na manjše porcije, ki jih zamrznete. Zvečer nato vzamete iz zamrzovalnika eno porcijo, ki se čez noč odtaja, zjutraj pa jo odnesete s seboj v službo.


• Ena najbolj zdravih malic je seveda solata. Sestavine lahko pripravite in narežete že prejšnji večer in jih spravite v posodico s pokrovom, zraven pa si namešate kis, oljčno olje, sol in poper in s tem v službi solato le še zabelite. Če imate občutek, da vas takšna malica na nasiti popolnoma, lahko po solati še vedno pojeste kakšno sadje.
• Hitra in preprosta izbira je tudi jogurt, ki ga lahko popestrite z dodatki. Namesto bolj redilnih sadnih jogurtov izberite raje navadnega, v katerega nato sami narežete koščke sadja, vanj dodate ovsene kosmiče ali različne oreščke ali ga osladkate z medom.
• Ostanki niso za v smeti! Jamie Oliver je iznašel preprost 'recept', s katerim poziva Angleže k temu, da bi za malico jedli doma pripravljene zdrave dobrote. In recept je precej enostaven – ko pripravljate kosilo ali večerjo, preprosto skuhajte malce več. Ostanke nato shranite v posodico, ki naj naslednji dan z vami 'potuje' v službo. Okusna malica bo tako nekaj, na kar vam sploh ne bo treba misliti in za njo se vam ne bo treba dodatno truditi.

prejšnji članek
Koktajl, ki bo odgnal jutranjega mačka
Zdravje
Koktajl, ki bo odgnal jutranjega mačka
naslednji članek
Nik Triler presenetil
Svet slavnih
Nik Triler presenetil