zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Nujno! Iz telesa odstranite škodljive toksine

1. 2. 2022; 08.30
Avtor: M.Z.
toksini njena 10
S predelano hrano, pesticidi, onesnaženim zrakom in drugimi škodljivimi snovmi v naše telo vnesemo različne toksine. Na določeno mero toksinov je naše telo pripravljeno in jih po naravni poti zlahka odstrani. Ko je količina teh previsoka, telo pa preobremenjeno, se kaj hitro lahko pojavijo težave pri njihovem izločanju. Kako lahko telesu pomagamo, da po naravni poti izloči škodljive toksine iz telesa?

Za vas smo zbrali nekaj nasvetov, ki vam bodo v pomoč pri čiščenju telesa:

1. Prehranjujte se z zdravo in nepredelano hrano

Največ toksinov v obliki aditivov, konzervansov in drugih umetnih snovi v telo vnesemo s prehranjevanjem. Zato je dobro, da vemo katera hrana je najbolj predelana in vsebuje največ škodljivih snovi ter jo izločimo iz jedilnika.

Kako prepoznamo presežek toksinov v telesu?

- pogosti glavoboli,

- neprijeten zadah,

- zamegljen vid,

- pojav zgage ali refluksa,

- utrujenost in izčrpanost,

- bolečine v hrbtu,

- pogosta vnetja in okužbe,

- neurejena prebava …

2. Izberite izdelke z manj škodljivimi snovmi

Toksine v telo vnesemo tudi prek kože, in sicer z nanosom številnih izdelkov, ki jih uporabljamo praktično vsak dan. Pomembno je, da posegamo po naravni kozmetiki, kremah, milih in čistili za dom, ki ne vsebujejo škodljivih dodatkov.   

3. Poskrbite za kakovost vode

Pomembno je, da za pogasitev žeje posegamo po vodi in ne po sladkih in gaziranih pijačah, ki vsebujejo številne dodatke in barvila. Za dodatno kakovost vode lahko poskrbite tudi z filtriranjem.

4. Izberite lokalno predelano hrano

Uživajte lokalno predelano sadje in zelenjavo, saj vsebujejo več hranilnih snovi in manj snovi, s katerimi ohranjajo njihovo svežino.

5. Posezite po naravnih zeliščih

Naše telo ima dobro vzpostavljen sistem čiščenja prek jeter. Ta imajo več kot 500 funkcij in delujejo kot čistilna naprava telesa. Če so preobremenjena in zamaščena pa svoje funkcije ne zmorejo več opravljati. Podpremo jih lahko tako, da jih razstrupimo in za to poskrbimo z več gibanja in zdrave hrane. Za bolj optimalno podporo in prave rezultate pa posežemo še po prehranskih dopolnilih z naravnimi učinkovinami.

Ali ste vedeli?

Pegasti badelj pomembno deluje pri razstrupljanju jeter, saj se že stoletja uporablja kot naravno zdravilo za bolezni jeter in žolčevoda. Silimarin, ki ga najdemo v semenih pegastega badlja ima močan antioksidativen učinek, kar pomeni, da preprečuje poškodbe jetrnih celic, ki nastanejo zaradi tvorbe prostih radikalov. Za dobro prebavo, zaradi katere ob razstrupljanju redno odvajamo toksine iz telesa, poskrbi golostebelni sladki koren, ki spodbuja dobro delovanje črevesja. Izvleček indijske kosmulje, ki vsebuje filantin in hipofilantin pa deluje kot močan antioksidant in varuje celice ter tkiva pred poškodbami prostih radikalov.

Silimarin, ki ga najdemo v semenih pegastega badlja ima močan antioksidativen učinek, kar pomeni, da preprečuje poškodbe jetrnih celic, ki nastanejo zaradi tvorbe prostih radikalov.

prejšnji članek
Seks v mestu prevzeli lezbični prizori sivolase Mirande
Svet slavnih
Seks v mestu prevzeli lezbični prizori sivolase Mirande
naslednji članek
Kmetija: Laži so za gledalce privlačnejše od resnice
Resničnostni šovi
Kmetija: Laži so za gledalce privlačnejše od resnice