pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ali nas gledanje televizije resnično sprošča?

30. 8. 2022; 02.30
Avtor: Oglasno sporočilo
Ste se kdaj vprašali, ali je gledanje televizije resnična sprostitev? Ali lahko navada, da se ob koncu napornega dne ali med vikendom ‘vržemo’ na kavč in gledamo televizijo, resnično pomaga umiriti um in telo?

Sproščanje ali povečevanje preobremenjenosti možganov?

Odvračanje pozornosti ima gotovo koristi, vendar je zlasti pri televiziji sposobnost razbremenitve odvisna od tega, kaj in kako gledamo. Kot pri vsaki potencialni razvadi, tudi če vam televizija pomaga najti nekaj miru, lahko pretiravanje spremeni začetne pozitivne učinke v negativne. Kar zadeva možgansko aktivnost, televizija verjetno nikoli ne bo pomagala doseči resnično sproščenega stanja, saj je impulzov preprosto preveč. V pravih okoliščinah pa televizija lahko pomaga pri sproščanju. Ko si recimo že petič (ali dvajsetič) predvajate isto epizodo serije Prijatelji, ste med znanimi, priljubljenimi liki in veste, kaj se bo zgodilo. Možgani se zato počutijo varne in se popolnoma sprostijo.

Gledanje priljubljene serije znova in znova pa ni edini način sproščanja s pomočjo televizije. Vpišite se v online tečaj joge, meditacije ali kakšne druge vadbe in se s pomočjo pametnega televizorja potopite v vadbo. Na velikem brezkončnem zaslonu televizorja Samsung Neo QLED 8K bo vaš virtualni trener videti osupljivo resničen in lahko se boste povsem prepustili njegovim navodilom. Ura joge ali pilatesa vas bo zagotovo sprostila in napolnila z energijo.

Igre za sprostitev

Druga možnost učinkovitejše sprostitve pred TV zaslonom pa je igranje sproščujočih iger. Tu nimamo v mislih akcijskih iger, ki naša čutila preobremenijo, pač pa takšne, ki so namenjene sproščanju možganov. Ko boste iskali igre te vrste bodite pozorni, da izberete tiste, ki ne obremenjujejo možganov. Ne smejo biti preveč glasne, akcijske ali odvisne od bliskovitih reakcij uporabnika. Lahkotna, melodična glasba naj vas počasi potegne v očarljiv svet, v katerem boste uživali.

Slika in zvok, ki vas bosta posrkala vase

Ne glede na to ali se boste odločili za sproščanje ob vadbi ali igrah, bo televizor Samsung NeoQLED 8K poskrbel za edinstveno doživetje tako zvoka kot slike. Ne samo filmi in serije, tudi vse druge vsebine bodo oživele v skoraj neverjetni resničnosti. Tudi če gledate vsebino, ki ni v 8K, bo pametna tehnologija AI Upscaling poskrbela za popolno izkušnjo gledanja 8K. Pri nadgradnji je potrebno izpostaviti procesor, ki vsebuje 20 neodvisnih nevronskih AI mrež, pri čemer vsaka posebej analizira značilnosti vsebine in kakovost prikaza slike za optimalen ogled, ne glede na vir.

Za popolno sprostitev in poglobitev v vsebino je izjemno pomemben kontrast. Tega omogoča procesor, ki sodeluje z zmogljivo tehnologijo Quantum Mini LED za ustvarjanje natančne in nadzorovane osvetlitve. Ker televizorji QLED zdaj pokrivajo 100-odstotni obseg barv in zagotavljajo naravni kontrast svetlosti, je slika popolnoma čista in jasna.

Za odličen zvok poskrbi funkcija Adaptive Sound, ki omogoča natančno zvočno izkušnjo z vrhunskimi vgrajenimi TV zvočniki. Ti so podprti s tehnologijo Dolby Atmos in Object Tracking Sound Pro. Zvok, ki v celoti spremlja dogajanje na zaslonu, je še ena stvar, ki ta televizor dela izjemnega.

Želite še več užitkov ob vaših najljubših serijah, filmih in zabavnih vsebinah? Zdaj je pravi čas, da izberete ponudbo izven vseh okvirjev in svoj dom okrasite z novim televizorjem in darilom, ki ga je Samsung pripravili za vas. Ob nakupu televizorja Neo QLED 8K sedaj za darilo prejmete The Frame TV 108cm.

Akcija traja do 4.9.2022 ali do razprodaje zalog.

Več o njej si lahko preberete na: https://www.samsung.com/si/offer/neo-qled-8K-summer-promo/

Nagrad jim ne manjka

Trije modeli Neo QLED 8K in trije modeli Neo QLED 4K so za leto 2022 pridobili certifikat z zmanjšanjem teže izdelka in porabe energije v fazi uporabe. Na natečaju iF Design Award 2022 je bil v kategoriji izdelkov, poleg drugih naprav, nagrajen prav model Neo QLED 8K. Novi Samsung Neo QLED 2022 pa je tudi prvi na svetu za svoje zaslone prejel tudi certifikat 'Pantone Validated'. Pantone je priznana svetovna avtoriteta na področju barv in ustvarjalec Pantone Matching System (PMS). To pomeni, da certificirani modeli verodostojno reproducirajo več kot 2000 barv, kot tudi na novo dodanih 110 odtenkov kože, ki jih najdemo v smernicah Pantone.

prejšnji članek
Irena Vrčkovnik o razgibanem življenju v dvoje
Svet slavnih
Irena Vrčkovnik o razgibanem življenju v dvoje
naslednji članek
Recept: Chia puding s smutijem iz kivija in banane
Kulinarika
Recept: Chia puding s smutijem iz kivija in banane