Čebulni sirup foto: Profimedia
Čebulni sirup vas bo presenetil s prijetno sladkim okusom in blagodejnimi učinki. Sok čebule se v kombinaciji z medom in limono povezuje v povsem naraven antiseptičen sirup, ki blaži suh in dražeč kašelj, vlaži sluznico in lajša izkašljevanje sluzi, lajša bolečine pri težavah z vnetim grlom ter na splošno pomaga pri blaženju simptomov prehlada in gripe.
Postopek priprave
Za pripravo čebulnega sirupa boste potrebovali dve srednje veliki čebuli, sok polovice limone in med. Pripravite si še sterilni kozarec za vlaganje, v katerega boste po plasteh naložili sestavine.
1. Čebuli olupite in drobno nasekljajte.
2. Iz polovice limone iztisnite sok. Če je izkupiček soka skromen, uporabite celo limono.
3. Na dno steklenega kozarca stresite plast čebule.
4. Čebulo pokapajte z limoninim sokom in prelijte s plastjo medu. Dodajte ga toliko, da bo čebula pokrita.
5. Postopek ponavljajte vse dokler boste imeli na voljo čebulo – plastenje zaključite z medenim slojem.
6. Sedaj kozarec dobro zatesnite in za 24 ur postavite v hladilnik.
7. V tem času bo čebula spustila sok in se povezala z medom in limono.
8. V naslednjem koraku zmes precedite čez cedilo, pridobljeni sirup pa prelijte v stekleni kozarec, ki ga dobro zatesnjenega shranite v hladilnik.
Kako uživati sirup? Sirup uživamo po žlički in sicer 1-2 čajni žlički na dve uri.
Med foto: Pexels
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.