zelena foto: Dreamstime
Se spomnite, da je zelena ena od osnovnih sestavin znamenite shujševalne zeljnate juhe? Zelene je sicer več vrst, koristne so vse, v domači lekarni pa sta pomembni gomoljna zelena – uporabna je cela rastlina, listje uporabljamo kot peteršilj, gomolj pa jemo kuhan ali surov (nastrgan ali zrezan na zelo tanke ploščice). Stebelno zeleno je pametno jesti surovo (v žlebkasta stebla damo kakšen lahek zelenjavni ali skutni namaz), lahko pa jo zrežemo in na kratko podušimo ter ponudimo kot prilogo. Tako imamo vsakodnevno »terapijo«, ne da bi se tega sploh zavedali.
Če hočemo čaj, ki bo odpravil napetost v trebuhu in predvsem spravil odvečno vodo iz telesa, vzamemo dve žlici sesekljanih listov (zraven je lahko tudi pol žličke semen), prelijemo s pol litra kropa in po požirkih spijemo čez dan.
Sirup proti kašlju pa naredimo takole: gomolj zelene naribamo, dodamo pet žlic medu, pustimo vsaj en dan stati, nato ožmemo skozi gazo. Na dan lahko spijemo po pet žlic sirupa. Kar ostane v gazi, prelijemo s pol litra kropa in pijemo kot čaj.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.