franci kek
Lady

Petru Vilfanu je dal banano

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Zelena učinkovito pomaga pri hujšanju

27. 10. 2023; 02.00
Avtor: S.G. / revija Jana
zelena

zelena foto: Dreamstime

Ste vedeli, da zelena pomaga pri hujšanju? Ker odvaja odvečno vodo, pospešuje delovanje prebavil in jeter, je seveda dragocena pomoč pri izgubljanju kilogramov. Kako jo zaužiti?

Se spomnite, da je zelena ena od osnovnih sestavin znamenite shujševalne zeljnate juhe?  Zelene je sicer več vrst, koristne so vse, v domači lekarni pa sta pomembni gomoljna zelena – uporabna je cela rastlina, listje uporabljamo kot peteršilj, gomolj pa jemo kuhan ali surov (nastrgan ali zrezan na zelo tanke ploščice). Stebelno zeleno je pametno jesti surovo (v žlebkasta stebla damo kakšen lahek zelenjavni ali skutni namaz), lahko pa jo zrežemo in na kratko podušimo ter ponudimo kot prilogo. Tako imamo vsakodnevno »terapijo«, ne da bi se tega sploh zavedali.

stebelna zelena foto: Profimedia

Če  hočemo čaj, ki bo odpravil napetost v trebuhu in predvsem spravil odvečno vodo iz telesa, vzamemo dve žlici sesekljanih listov (zraven je lahko tudi pol žličke semen), prelijemo s pol litra kropa in po požirkih spijemo čez dan.

Sirup proti kašlju pa naredimo takole: gomolj zelene naribamo, dodamo pet žlic medu, pustimo vsaj en dan stati, nato ožmemo skozi gazo. Na dan lahko spijemo po pet žlic sirupa. Kar ostane v gazi, prelijemo s pol litra kropa in pijemo kot čaj. 

zelena foto: Dreamstime

prejšnji članek
Moten urin neprijetnega vonja kaže na okužbo sečil
Zdravje
Moten urin neprijetnega vonja kaže na okužbo sečil
naslednji članek
Kraljevska solata s pečeno bučo
Kulinarika
Kraljevska solata s pečeno bučo