suhe slive, napitek foto: Dreamstime
Zoper kakršnekoli črevesne težave, od napenjanja do zaprtja, trikrat na dan zobljimo slive. Zaležejo presne slive, da se jih ne bi naveličali, pa jih za spremembo popecimo v pečici ali jih nadomestimo oziroma pomešajmo s figami. Zadostuje nekaj sadežev pred jedjo ali po njej. Da bi preprečili zapeko, pa od pet do deset suhih sliv namočimo v vodi in jih pustimo v njej čez noč. Zjutraj slive pojejmo na tešče in spijmo vodo.
Odlično naravno odvajalo je tudi špinačni čaj. Pripravimo ga tako, da kuhamo od pet do deset gramov špinačnih semen v 200 ml vode najmanj dve minuti. Ali pa s skodelico vrele vode prelijemo pest špinačnih listov. Pokrijemo, prvi čaj za eno uro, drugega pa za deset minut, precedimo in pijemo najmanj trikrat na dan.
V spodnji objavi lahko vidite, kakšna so špinačna semena ...
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.