zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Dosezite, kar želite!

16. 3. 2016; 06.45
Avtor: Lea Pufek / Bodi zdrava
ženska
Moč pozitivnega mišljenja, Zakon privlačnosti, Skrivnost … te in podobne moderne in vse bolj priljubljene miselnosti v svojem načelu nosijo preprosto bistvo: vse, česar si želimo, smo sposobni doseči, če si vse to le želimo dovolj močno.

Če imamo močno željo in vero, zaprosimo vesolje in to nam željo izpolni. Kljub temu da se zdi preprosto, vendarle ni tako zelo, a čeprav zahteva nekoliko več truda, je v resnici dovolj preprosto.

Čeprav se sliši nekoliko iluzionistična, tovrstna mantra dnevno spreobrača skeptike in dobiva nove privržence. Verjetno tudi sami poznate marsikoga, ki ji močno verjame in po njej živi. Morda ste celo sami eden tistih, ki svoje življenjske uspehe uspešno niza s pomočjo svoje pozitivne volje in neomajne vere. Avtorji knjižnih uspešnic na to temo uspešnost svojih 'teorij' zagovarjajo s preprosto fiziko: vsaka misel, želja, ki se porodi v naši glavi, oddaja neko vibracijo kot vsaka fizična in metafizična stvar v našem vesolju. Po zakonu fizike se torej vibracije, ki jih oddajamo v vesolje, vedno vračajo nazaj. Z enako silo, kot neko telo deluje na drugega, tudi drugo telo deluje nanj. Če ste bolj duhovno usmerjeni – tako nekako deluje tudi poenostavljeno načelo karme. Stvar je na prvi pogled torej preprosta: prosi, verjemi in sprejmi. No, korakov do popolnega uspeha je vendarle več, in čeprav ste morda (še) skeptiki, ni greh poskusiti. Navsezadnje je čas, ko nam marsikaj ne gre po načrtih, idealen za krepitev volje, optimizma, vere in pozitivnega pogleda. In navsezadnje, tudi če ste skeptik, morate priznati, da ne glede na vse ideja vendarle nosi nekaj uporabnih naukov za zadovoljnejše življenje. Tu je nekaj opornih točk za začetnike.

1. Kaj si želite?
Pomembno je, da najprej jasno določite svoje želje. Poglobite se vase in svoje želje in sanje čim bolj identificirajte. Bodite specifični – bolj ko bo misel specifična in jasna, boljši bodo rezultati. V takih primerih torej ni prostora za splošne želje, kot so: želim si biti srečnejša, želim si, da bi se stvari dobro izšle, želim si ljubezni. Takšne želje za uresničitev potrebujejo veliko več časa, ker pravzaprav niti sami ne vemo, kaj pričakovati. Želje morajo biti zato jasne: hočem moškega s takšnimi lastnostmi, želim, da se stvari zgodijo tako in tako, hočem doživeti to in to. Ko boste željo jasno določili, bo v veliko pomoč tudi to, da si jo podrobno zapišete. Če si na primer želite nov avto, jasno zabeležite, za kateri avto gre, s kakšnimi lastnostmi in v kakšni barvi. Pri opredeljevanju želja nikakor ne smete biti preskromni in preskopi.

2. Vizualizirajte končni rezultat
Ko ste jasno opredelili svoje sanje, nastopi vizualizacija. Zelo živo si zamislite, da se vam je želja že uresničila, da ste svoje sanje že dosegli – kako se pri tem počutite, kaj počnete, kakšno je vaše življenje po tem … Vzemite si čas in prostor ter v mislih živo podoživite občutke uresničenih sanj. Pri tem naj vam nikakor ne bo nerodno – pogovarjajte se sami s seboj, upravljajte namišljene stvari, kar koli, kar vam bo dalo čim bolj živo predstavo vašega cilja in v vesolje poslalo jasne vibracije. Ta občutek sreče, zadovoljstva in vsega, kar vas navdaja, ko cilj dosežete, nato zapišite globoko vase. Kultivirajte ga, zapopadite, naj postane del vas.

foto: dreamstime

3. Pozabite na vse
To je eden ključnih in hkrati najtežjih korakov. Ko sreča ob občutku doseženih sanj postane del nas, moramo nanjo preprosto pozabiti. Seveda se sliši smešno, a ker ste ta občutek kultivirali, je postal del vas, vaše delovanje pa bo podzavestno in zavestno vedno usmerjeno k temu cilju, zato boste ves čas od sebe oddajali pozitivne vibracije, ki bodo uresničitev vaših sanj prej ali slej pripeljale do vas. Zato ne skrbite, vesolje bo vse zaznalo. Kot bo zaznalo tudi nasprotno delovanje – obsedenost z idejo in dnevno miselno ubadanje z njo. Zato je pomembno, da na svoje sanje malce pozabite, da niste vsakodnevno obsedeni z njimi. Obsedenost namreč privede do pretiranega razmišljanja, dodatnega analiziranja, dvomov, skrbi, predvsem pa obsesivnega pričakovanja in nejevoljnega spraševanja, zakaj se še ni uresničilo. Vse te misli imajo negativen predznak in to utegne uresničitev naših sanj nekoliko upočasniti. Kreativno delo pošiljanja sporočila v vesolje ste že opravili, zato ne skrbite, tega ni več treba početi vsak dan. Ko ste to opravili, se morate samo sprostiti, zaupati v svoj cilj in vesolje nam bo dalo tisto, kar si želimo, ob pravem času.

4. Prepoznajte namige
Ko boste opravili vizualizacijo, vam bo vesolje začelo pošiljati namige, ki bodo vodili do vašega cilja. Morda boste ravno ob pravem trenutku slišali kaj, kar boste potrebovali za uresničitev sanj, ali prebrali kaj, kar vam bo pomagalo na poti do cilja. Dejstvo je, da boste delo še vedno morali opraviti sami, ne boste se nekega dne kar zbudili in imeli vse, o čemer ste sanjali. Vesolje vam bo pri doseganju želja pomagalo toliko, da vam bo na pot pošiljalo priložnosti, namige, stopnice do sanj, če hočete, ki jih boste morali znati prepoznati in zagrabiti. Zato morate biti čuječi in pozorni na njih. Pogosto ti namigi pridejo zelo skrito. Prepoznajte jih in jim pogumno sledite.

foto: svet24

5. Ne bodite zavistni
Eden od namigov, ki vam jih pri doseganju sanj lahko pošlje vesolje, je tudi ta, da se bodo vaše želje začele uresničevati drugim okrog vas. To pomeni, da so vaše vibracije dovolj močne, da spreminjajo življenja okrog vas, to pomeni, da se uresničitev sanj počasi približuje. In tako morate vse to tudi sprejeti, čeprav se bo ob tem (čisto človeško) v vas zbudila zavist. Seveda se nam v takih trenutkih zdi povsem nepravično, da se tisto, kar si najbolj želite, dogaja vsem okoli vas (ki si tega morda niti ne želijo tako močno kot vi), le vam ne. A je zavist vendarle negativno čustvo, ki deluje kot zavora na vaši poti. Z zavistjo boste uresničitev sanj samo prestavili dlje v preteklost, kar vas bo naredilo še bolj nestrpne in negativno naravnane. Zato se poskusite zavisti izogniti. Raje se veselite dosežkov drugih in bodite veseli, da se vaš cilj približuje.

6. Bodite pozitivni
Verjetno ste do zdaj že razbrali, da je pozitivna naravnanost ključnega pomena. Ves čas je treba oddajati pozitivno energijo, če želimo doseči pozitivne rezultate. To je eden od razlogov, zakaj z uresničitvijo sanj ne smemo biti obsedeni, zakaj ne smemo podlegati zavisti. Vse to nas onemogoča pri življenju v sedanjosti in hvaležnosti za vse darove, ki jih že imamo. To so namreč pomembni dejavniki. Biti moramo hvaležni za vse tisto, kar nam je že dano, biti moramo srečni in zadovoljni s svojim življenjem, čeprav imamo sanje, da bo nekoč drugačno. Zavedati se moramo, da je namen zakona privlačnosti množenje sreče, ne njeno lovljenje. Zato moramo živeti v tem trenutku (ne v prihodnosti, ki naj bi bila svetlejša), početi stvari, ki nas veselijo in osrečujejo, predvsem pa zaupati, da nam bo vse dano ob pravem času. Tako bomo najbolje ohranili pozitiven in optimističen pristop k življenju in dosegali konstantno srečo. In ko bomo srečno živeli v sedanjosti, bomo brez težav pozabili na svoje sanje in ne bili toliko obsedeni z njimi.

foto: dreamstime

7. Ne bodite prestrogi do sebe
Kljub vsej predpisani sreči, hvaležnosti in pozitivni naravnanosti pa vendarle v življenju pridejo trenutki, ko smo šibki. Ko nas zapusti up in nas napolnijo dvomi. Ko se nas polotita zavist in dvom. Takšni trenutki so povsem človeški, in kadar vas doletijo, zaradi njih nikakor ne imejte slabe vesti. Ne očitajte si jih in se ne grizite, koliko škode ste z njimi naredili svojemu načrtu uresničevanja sanj. Takšna strogost do sebe je prav tako negativne narave, kar pomeni, da že nastalo škodo še poslabša. Raje sprejmite trenutke šibkosti kot del sebe in jim tako spremenite predznak. Naj bodo del vašega mavričnega življenja, za katerega ste hvaležni, tako jih boste hitreje premagali in nadaljevali s pozitivno naravnanostjo k svojemu cilju.

foto: svet24

prejšnji članek
Alergični na sonce?!
Zdravje
Alergični na sonce?!
naslednji članek
Narava lahko reši vse vaše težave!
Zdravje
Narava lahko reši vse vaše težave!
#obraziavenija
obraziavenija