Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Kaj o vas pove vaš obraz

12. 4. 2016; 05.00
Avtor: Mija Ren/revija Fatalna
obraz_ThinkstockPhotos-158667289

foto: Thinkstock

V skladu s trditvami fiziognomov so značajske lastnosti posameznika zapisane v njegovi zunanjosti.

Fiziognomija, veda o povezavi med zunanjim videzom človeka in njegovim značajem, buri duhove že od začetkov sodobne civilizacije. Čeprav za njene trditve ni neizpodbitnih znanstvenih dokazov, so vanjo verjeli mnogi veliki umi, med katerimi naj bi bil celo Aristotel, v literarnih umetninah pa so se nanjo naslonili mnogi pomembni avtorji 19. stoletja, denimo Oscar Wilde v znamenitem romanu Slika Doriana Graya. Fiziognomi trdijo, da lahko o človekovem značaju presojamo že na podlagi njegovega videza – oblike obraza, rok in drugih delov telesa. Oglejmo si, kaj po mnenju fiziognomov pomenijo posamezne obrazne značilnosti.

Oblika obraza

Okrogel obraz

Ljudje z okroglim obrazom so nežni in skrbni, imeli naj bi močno spolno domišljijo. Moški z okroglim obrazom so idealni partnerji za tiste, ki iščete dolgotrajno in stabilno zvezo. Odlično se odrežejo v poklicih, pri katerih je pomembna komunikacija, denimo v novinarstvu, pri prodaji nepremičnin ali v turizmu.

Podolgovat obraz

Če imate podolgovat obraz, ste po mnenju fiziognomov praktični in metodični. V romantičnih odnosih se navadno ne izkažete najbolje, saj ste preveč obsedeni sami s seboj. Ste dober pogajalec in imate dobro podlago za uspeh v vseh poklicih, ki zahtevajo kanček diplomacije.

Trikoten obraz

Ljudje s trikotnim obrazom so običajno ustvarjalni in imajo radi intelektualne izzive. Čeprav so pogosto zatopljeni v knjige, so vse prej kot mirnega značaja. Ljudje s trikotnim obrazom so običajno drobni, včasih majhni in nimajo velike fizične moči.

Kvadraten obraz

Ljudje s takšnim obrazom so inteligentni, analitični in odločni. Imajo veliko možnosti za uspešno kariero. Pogosto jih najdemo med vodilnimi kadri. Če jih izbirate za partnerje, bodite previdni, saj so lahko – še posebno moški – nekoliko preveč dominantni ali celo agresivni.

Ušesa

Majhna ušesa

Majhna ušesa kažejo na ponosnega človeka lepega vedenja. Zelo majhna ali dolga in ozka ušesa označujejo izjemno sramežljivo osebo. Ljudje z majhnimi ušesi so običajno zelo čustveni, čeprav čustev ne kažejo vedno navzven.

Velika ušesa

Velika ušesa so lahko znak materializma, pa tudi poguma in energičnosti. Ljudje z velikimi ušesi so lahko zelo neposredni, resnico so pripravljeni povedati v obraz, tudi če z njo prizadenejo sogovornika. Če sega zgornji rob prek linije obrvi, gre za človeka, ki je pogosto jezen in je lahko nagnjen h kriminalnim dejanjem.

Čelo

Visoko čelo

Ljudje z visokim čelom so zelo marljivi in sposobni. Ti lastnosti jim omogočata, da v življenju pogosto dosegajo velike uspehe. Navadno so odlični študenti in dosežejo visoko izobrazbo.

Nizko in široko čelo

Takšno čelo imajo ljudje z močno razvito intuicijo. Če svoj dar razvijajo, so lahko dobri vedeževalci ali astrologi. Ker imajo bujno domišljijo, lahko uspejo tudi kot pisatelji. Radi so spontani. Znanje raje kakor s študijem pridobivajo iz izkušenj.

Obrvi

Visoke obrvi

Nikoli se ne odločajo spontano. Raje si situacijo dobro ogledajo, nato temeljito premislijo in šele potem delujejo. Niso človek, ki bi se odločil, ali mu je nekdo všeč ali ne na podlagi prvega vtisa. Človeka morajo najprej dobro spoznati, šele potem se odločajo o tem, kaj mu pomeni. To se običajno izkaže za koristno v tkanju prijateljskih odnosov, v ljubezni pa jih njihova počasnost pogosto ovira.

Nizke obrvi

Ker se hitro odzivajo in hitro dojemajo, so odlični pri opravljanju nalog v kriznih situacijah, v običajnih okoliščinah pa so pogosto nekoliko preveč površni. Počasneži jim gredo na živce, nestrpnosti do njih niti ne poskušajo skrivati. So optimistični, a zelo odvisni od mnenja drugih – preveč kritike drugih jih hitro spremeni v pesimiste. Lastnost, ki jo morajo v življenju bolj razviti, je potrpežljivost.

Oči

Velike okrogle oči

Velike okrogle oči kažejo na osebo, ki se v življenju izrazito osredotoča na nasprotni spol. To so inteligentni, impulzivni, domiselni in čustveni ljudje. Če je razdalja med notranjima kotoma očes velika, so tudi pošteni, nedolžni in preprosti.

Majhne oči

Majhne oči so značilne za ljudi, ki radi opazujejo. Sposobni so najti prednosti tudi v najbolj nepomembnih rečeh. Če sta očesi blizu, razkrivata dobro sposobnost učenja tujih jezikov in odličen spomin.

Nos

Orlovski nos

Orlovski nos razkriva moč, odločnost in ponos. Ljudje s takšnim nosom znajo ukazovati in so vajeni, da jih drugi ubogajo. Če je konica ukrivljena navzdol, so melanholični in se redko smejijo.

Raven nos

Raven nos kaže na potrpežljivost, blagost, ravnotežje, eleganco in moč. Ljudje z ravnim nosom se ne ravnajo po uveljavljenih moralnih pravilih, pač pa oblikujejo sebi primerna pravila.

Privihan nos

Ljudje s privihanim nosom vedno dosežejo tisto, kar so si zadali, lahkotno in sproščeno. Čeprav so včasih muhasti, je nanje nemogoče ostati dolgo jezen, saj so ljubki in prisrčni.

Ustnice

Polne ustnice

Ljudje s polnimi ustnicami radi uživajo življenje. So čutni, včasih tudi leni in sebični. Če je spodnja ustnica debelejša od zgornje, so ljubečega, a neodločnega značaja.

Blede stisnjene ustnice

Če so združene s kvadratno čeljustjo, gre za skopo, celo okrutno osebo, ki misli le na svoje koristi. Kadar sklepamo kupčijo s takšnim človekom, moramo biti zelo previdni.

Srčaste ustnice

Ljudje s srčastimi ustnicami so običajno zapeljivi in čutni. So pravi odvisniki od ljubezni in se, kadar niso v zvezi, kar naprej zaljubljajo. Radi imajo, da so ljudje z njimi prijazni, celo za ceno resnicoljubja.

Brada 

Koničasta brada

Koničasta brada kaže odločnost, včasih tudi sebičnost. Če je zelo ostra, gre za osebo, ki nenehno lovi komplimente okolice.

Okrogla izbočena brada

Okrogla izbočena brada kaže moč, odločnost, modrost in preudarnost. Ljudje s takšno brado vzbujajo zaupanje.

Jamica v bradi

Ljudje z jamico v bradi so odločni in vztrajni ter imajo jeklene živce. Navadno so prijazni. V družbi so običajno precej priljubljeni.

prejšnji članek
Sprožite jo – svojo srečo!
Zdravje
Sprožite jo – svojo srečo!
naslednji članek
33 skrivnosti lepotne kirurgije
Moda&Lepota
33 skrivnosti lepotne kirurgije