pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Dnevna soba po feng shuiju

1. 8. 2016; 09.30
Avtor: Ž. F.
uvodna

foto: Promocijski material

Dnevna soba naj bo vedno brez krame!

Dnevna soba je prostor, kjer se odvija naše zasebno in družabno življenje. Po svoji naravi je to zelo aktivna soba, zato jo povezujemo z elementom ognja. Uredite jo po feng shuiju!

Le kako lahko svoj prostor, kjer preživljate večino časa, uredite po feng shuiju?

  • V dnevni sobi obesite fotografijo vaše družine, ko ste nasmejani in nekje skupaj uživate, najbolje na levo steno od vrat, ki vodijo v dnevni prostor. Uporabite lesen okvir, ne kovinskega, saj je na tem delu energija lesa najbolj aktivna.
  • Vaše pohištvo naj bo stabilno in udobno, saj tako simbolizira  potrebno podporo tudi v vsakdanjem življenju.
  • Glede na teorijo feng shuija naj bi bila dnevna soba, podobno kot velja za vse ostale sobe v domu, pravilnih oblik brez manjkajočih kotov. Pravokotna ali kvadratna soba je najbolj ugodna. Če je oblika nepravilna v obliki črke L ali U to ustvari neravnotežje v sobi, saj deli sobe manjkajo ali niso kompletni. Navidezno je potrebno prostor povečati, kar storimo z ogledali ali drugimi "zdravili", ki navidezno ustvarijo del, ki manjka.
  • Potrebno je najti dobro ravnotežje med svetlobo in temo, med jinom in jangom. Če je soba bolj temna potem jo dobro osvetlite in s tem preprečite, da bi energija stagnirala ali se celo ustavila. Vhod v dnevno sobo naj bo dobro osvetljen in za vrati naj ne bo krame, ki bi ovirala prosto odpiranje vrat do konca. Če ni drugih opcij, si lahko pomagate z ogledali in tako pritegnete svetlobo v prostor.
  • Glede na to, kako imate postavljeno pohištvo v sobi, usmerjate tok či energije, ki pride v prostor. Dnevni prostor je prostor, kjer se ljudje zbirajo, zato je nujno, da je sedežna garnitura postavljena tako, da spodbuja pogovor in druženje. Osemkotna postavitev po ba guaju je izredno ugodna, saj tako či lepo zaokroži mimo vseh in nadaljuje svojo pot.
  • Vaša mizica naj bo ovalna ali okrogla, brez ostrih kotov, ki bi lahko pošiljale negativno energijo oz. puščice v prostor. Tudi knjižne omare naj bodo zaprte z vrati, če je le mogoče. Drugače zložite knjige tako, da bodo prišle do roba in s tem ustvarile zaščito pred negativnimi puščicami, ki jih ustvarijo odprte knjižne police.
  • Dnevna soba naj bo vedno brez krame! V sobi kjer je polno neuporabnih stvari energija postane "postana" in stagnira, zato se ne moremo sprostiti in uživati v miru.
  • Če želite določeno področje v življenju bolj aktivirati je dnevna soba tisti prostor, kjer lahko namestite vsa potrebna zdravila za določeno področje po ba guaju. V dnevni sobi si v predelu kariere ali bogastva lahko namestite fontano ali akvarij.
  • Uravnovesite jin in jang v prostoru, temne in svetle dele, Temne in svetle barve (zavese in blazine), mehke in trdne površine.
prejšnji članek
Šest korakov do popolne hoje v petah
Moda&Lepota
Šest korakov do popolne hoje v petah
naslednji članek
Marko dobil ženitne ponudbe, a je še vedno osamljen
Svet slavnih
Marko dobil ženitne ponudbe, a je še vedno osamljen