sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Odkrijte svojo moč

8. 10. 2016; 02.00
Avtor: ud
ples

Ples nas vabi, da prisluhnemo srcu, odkrijemo svoj ritem, se izrazimo, sledimo svojim sanjam in uzremo svojo vizijo. foto: profimedia

Ples ritmov nam nudi zemljevide, ki nam pomagajo na potovanju do naše prave narave.

Ti plesni zemljevidi nas vabijo na zabavno pot skozi plasti vsega, kar nismo, da bi prispeli do tega, kar smo.

Naša notranja pokrajina se nenehno spreminja, zemljevidi pa so stalnice, ki nam pomagajo držati smer proti točki mirovanja, ki je v našem središču. Iz te točke izhaja vse gibanje in do nje lahko prispemo le sami. Noben zemljevid, kompas, metoda, učitelj ali sistem ne deluje, če se v življenju ne odločimo premakniti sami.

Prispodoba

Ples je prispodoba življenja in za oboje potrebujemo voljo, da se premaknemo, ter pogum, da zaplešemo na robu znanega, varnega in udobnega. Koreografijo za ples si moramo izmišljati sproti, in ko izginejo predpisani koraki, predvidene vloge in vnaprej naučena besedila, odkrijemo svojo moč in neponovljiv, očarljiv izraz lastne ustvarjalnosti.

Z gibanjem prebudimo tisto razsežnost, ki v nas prebuja umetnika – pesnika, plesalca, pevca, igralca in zdravilca. foto: arhiv njena.si

Spremembe

Prav v času velikih družbenih in osebnih sprememb nam lahko veščine, pridobljene v svobodnem plesu, pomagajo premagovati ovire, prepoznavati priložnosti in plesati s tem, kar je v našem življenju. Ples je zelo resničen in tudi simboličen izraz naše prisotnosti v življenju. Je dragocen vodnik za spoznavanje samega sebe in omogoča plesalcu, da si izriše lastne zemljevide.

prejšnji članek
Nadležni kožni izpuščaj – herpes
Zdravje
Nadležni kožni izpuščaj – herpes
naslednji članek
S to kombinacijo ne morete zgrešiti
Moda&Lepota
S to kombinacijo ne morete zgrešiti