Severni sij, slovenj gradec
Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz Slovenije

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Nadležni kožni izpuščaj – herpes

8. 10. 2016; 03.00
Avtor: ud
herpes

Za herpes ni zdravila, lahko samo lajšamo njegove simptome. foto: Profimedia

Poznamo več vrst herpesa, in sicer herpes simpleks, herpes zoster, genitalni herpes …

Vse vrste pa povezujemo z oslabljenim imunskim sistemom.

Pri obravnavanju herpesa se tradicionalna kitajska medicina osredotoča predvsem na njegov vzrok. Temu primerno prilagodi prehrano, zelišča in celoten življenjski ritem. Ta nadloga se lahko pojavi povsod po telesu, najpogostejši pa je prav ustni herpes, ki se včasih celo razširi proti nosu ali očesu.

Otroštvo

Znanstveniki menijo, da se začetna okužba z virusom herpesa pojavi že v otroštvu. Takrat lahko mine celo čisto brez simptomov.

Ali ste vedeli? Začetna okužba z virusom herpesa se pojavi že v otroštvu; tedaj lahko mine popolnoma brez simptomov.

Povezava

Herpes se povezuje s prekomerno toploto in toksičnostjo v telesu. Vročina, toplota in vlaga so idealni pogoji herpes. Lahko ga zdravimo kratkoročno ali dolgoročno. Pri kratkoročnem zdravljenju ne odpravimo dejanskega vzroka in se bo herpes po vsej verjetnosti spet ponovil. Pri dolgoročnem zdravljenju pa odstranimo nepotrebne toksine v telesu, krepimo jetra in imunski sistem. Težava se namreč najpogosteje skriva v preobremenjenih jetrih.

Preobremenjenost

Ljudje, ki imajo preobremenjena jetra in se jim zato pojavi herpes, so po navadi bolj močne postave. Radi jedo hrano, pripravljeno na žaru, ki je močno začinjena in soljena. Posledica tega so bledica, utrujenost, prebavne težave in obložen jezik. Da bi se znebili herpesa, je treba prilagoditi prehrano, ki naj bo sestavljena iz dovolj sveže zelenjave in sadja. Prav tako se je treba tudi izogibati maščobam in soli.

prejšnji članek
Znižajte krvni pritisk brez zdravil
Zdravje
Znižajte krvni pritisk brez zdravil
naslednji članek
Odkrijte svojo moč
Zdravje
Odkrijte svojo moč