sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ko moški mislijo na seks, potem delajo takšne poteze

12. 10. 2016; 03.54
Avtor: K.A.
postelja, seks

"Skrivnost", o kateri se zelo veliko govori. foto: Vir: arhiv Svet24

Številne ženske znajo moškim povedati ali jih celo nekoliko užaliti, da mislijo le s "spodnjo glavo".

Kanadska raziskava pa je pokazala, da številni moški v trenutku, ko so spolno vzburjeni, naredijo številne nespametne odločitve.

V omenjeni raziskavi je sodelovalo več kot sto ljudi, med raziskavo so gledali seksualne vsebine in posnetke brez kakršnekoli seksualne vsebine. Nato pa so jim zastavili številna vprašanja, kako bi se obnašali tekom spolnih odnosov.

In kakšni so bili rezultati? Tisti, ki so bili močno spolno vzburjeni, so precej hitreje sprejeli rizične odločitve, kot na primer to, da ne bi uporabili kondoma.

foto: Profimedia

Znanstveniki so želeli videti tudi, kako spolna vzburjenost vpliva na odločitve, izven spalnice. Kandidatom, ki so sodelovali v raziskavi so znova pokazali iste video vsebine, nato pa so jim dali video igrice. Tudi tukaj se je izkazalo, da so bolj podvrženi sprejemanju rizičnih odločitev, če so spolno vzburjeni. "Vzburjenost ne vpliva njuno na sposobnost racionalnega odločanja, a se vsekakor takrat odločamo mnogo hitreje in precej bolj rizično," je dejal Shayna Sparling, avtorica omenjene raziskave. "Moški se seveda zavedajo, da bi morali uporabiti kondom, a se jim to v trenutku spolne vzburjenosti ne zdi potrebno, še več, zdi se jim povsem zabavno, da bodo imeli rizičen spolni odnos. Zato velja že vnaprej postaviti pravila, da vedno uporabite kondom, da boste tudi v trenutkih, ko je vaša samokontrola nekoliko slabša, varni pred spolno prenosljivimi boleznimi."

prejšnji članek
O tem vam bodo moški najpogosteje lagali!
Zdravje
O tem vam bodo moški najpogosteje lagali!
naslednji članek
Voditelj Pop TV doživel takšno izkušnjo
Svet slavnih
Voditelj Pop TV doživel takšno izkušnjo
#nasazenazenska
nasazenazenska