stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Tako se boste motivirali za doseganje ciljev

5. 3. 2019; 04.00
Avtor: K. S.
profimedia-0221892812

motivirana ženska foto: Profimedia

Vsi imamo cilje, ki jih želimo tekom življenja doseči. A za doseganje teh je potrebno veliko motivacije, saj ne gre vedno vse po planu.

Ja, motivacija je tista, ki vas bo venomer rinila dalje. A ta ne pride samo od prijateljev, družine in sodelavcev, ampak mora priti primarno iz vas samih. Znati se morate potiskati dalje, si zastavljati vmesne postojanke in se nenazadnje v času krize znati tudi dvignit.

Preberite v nadaljevanju 5 metod, s katerimi boste po besedah Marka Pettita sposobni narediti tisti skok naprej in tekom tega izboljšali moč možganov, spomin in se motivirali.

  1. Poenostavite si življenje

Odstranite iz svojega urnika stvari, ki vam jemljejo preveč energije in od njih ne dobite ničesar. Težko je namreč ostati motiviran, če so misli okupirane z balastom. Na drugi strani lahko določene naloge med sabo tudi povežete in posledično privarčujete tudi pri času. Napišite si seznam vsega, kar morate v času enega tedna narediti in poglejte, katere naloge lahko opravite istočasno. Vse je v organizaciji. Ne prelagajte po nepotrebnem na jutri.

  1. Poglejte, kako daleč ste že prišli

Namesto, da obupujete, ker stvari ne gredo tako, kot ste si zamislil, si vzemite čas in preverite, kaj ste do te točke vse že dosegli. Tu in tam resničo sede samega sebe potrepljati po rami.

  1. Zastavite si merljive cilje

Določite si datum, do kdaj morate nekaj doseči, pri tem pa seveda ostanite realni. Dobra taktika je tudi določanje mini ciljev na poti do tistega glavnega. Torej, vmesne postojanke, ki služijo doseganju glavnega cilja.

  1. Ni vse v tem, kaj lahko dobite iz tega

Vse temelji na dajanju in sprejemanju. Ne ujemite se v zanko, ki vas nenehno sili, da se osredotočate na to, kaj lahko iz nastalega dobite vi. Osredotočite se tudi na to, kaj lahko vi date v zameno. Tako bo vaše življenje dobilo višji namen.

  1. Ustvarite in ponavljajte nove navade

Med tem ko je rutina načeloma dobra, vam pri motivaciji lahko pomaga ravno tvorba novih navad. Ko opazite, da se iz neke točke ne morete prestaviti, je velika verjetnost, da vam stara rutina več ne služi dobro.

prejšnji članek
Že deset let prisoten na slovenski glasbeni sceni
Svet slavnih
Že deset let prisoten na slovenski glasbeni sceni
naslednji članek
Slovenija v prvi tretjini evropskih držav v umrljivosti za rakom
Zdravje
Slovenija v prvi tretjini evropskih držav v umrljivosti za rakom
#nasazenazenska
nasazenazenska