vida-trotovšek
Jana

Vidinih 100 let: Smeh je pol zdravja

Izidor Krivec
Necenzurirano

Razkrivamo: tožilstvo blokiralo hrvaški prevzem Celjskih mesnin

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Pet vaj za več prijaznosti

11. 6. 2024; 03.00
Avtor: Revija Liza Maja
prijaznost

prijaznost foto: Pexels

Si niste všeč, če v neprijetnih situacijah ne znate ostati mirni, strpni in prijazni? Takole si lahko pomagate ...

1. Ocenite se

Ocenite svoje odzive na medsebojne odnose.Najpomembnejše: sposobnost vživljanja, sposobnost stika, potrpljenje, pripravljenost pomagati. Za vsako lastnost si dajte eno oceno (od 1 do 6) in premislite, v čem ste dobri in kaj bi lahko še izboljšali. Za prijazno vedenje si lahko prislužite 18 točk.

2. Telesna moč

Ko se znajdete v globokem stresu in nezadovoljstvu, si poiščite miren prostor in se nadihajte. Kot punčka stresajte z rokami. Predstavljajte si, da se tako znebite vse jeze in stresa.

3. Sekundni postanek

V mislih si ustvarite »prijazno sebe«. Ideal, kakor bi se radi odzivali na druge. Preden prihodnjič skočite iz svoje kože, se malce ustavite in premislite. Sekundni postanek zadošča, da se znebite negativnega razpoloženja.

Prijaznost foto: Pexels

4. Pozitivni signali

Če se vam večkrat zgodi, da se ljudje odzovejo neprijazno, morate spremeniti svojo telesno govorico. Če se med pogovorom zibate z nogami ali pa imate prekrižane roke, je to videti nekoliko agresivno. Bolje: sedite z nogami na tleh in z rokami na kolenih!

5. Ommm ...

Nabito poln avtobus, gneča na sprehajalni ulici. Ta trik vas bo obvaroval pred agresivnimi situacijami: jezik pritisnite ob nebo, dlani stisnite v pest in jih sklenjene položite za hrbet ter globoko vdihnite in izdihnite. Takoj boste mirnejši.

prejšnji članek
Kdo lahko zboli za nadležnim vitiligom?
Zdravje
Kdo lahko zboli za nadležnim vitiligom?
naslednji članek
Lepotna telovadba za manjši podbradek
Moda&Lepota
Lepotna telovadba za manjši podbradek