benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Astrološka napoved za 2023

4. 1. 2023; 04.00
Avtor: Mateja Špiranec / revija Bodi zdrava
mir, vesolje

napoved foto: Dreamstime

Vladarja leta 2023 bosta Mars in Pluton. Preverimo, kakšen bo njun vpliv na zdravje telesa in duha?

Mars predstavlja ogenj, zagon in usmerjenost. Predstavlja vse, kar je ostro in reže, pa tudi, kar je povezano z vojno ali nasiljem. Omogoča inkarnacijo energije v materialno. Pluton je močnejša vibracija Marsa in predstavlja podzavestni ogenj. Prinaša intenzivnost feniksa, ki se ponovno rodi iz pepela. V ospredje bosta prišli skrb za vaš videz in potreba po individualnosti ter razvoju vaše osebnosti, da boste močnejši lahko svetu predstavili svojo voljo in interese. Imeli boste več volje in vztrajnosti ter drznosti, da se končno lotite tistih stvari, po katerih že dolgo hrepenite. Mars bo okrepil telo in zdravje. Na plan bo prišla vaša karmična naloga, ki bo rdeča nit leta 2023, tako da vam bo kmalu jasno, kaj in kako se morate česa lotiti.

Vpliv na telo in zdravje

Mars kontrolira in spodbuja žolčnik, prebavni ogenj in telesni ogenj na splošno, bazalni metabolizem, različne encime, mišice, arterije, roke, glavo. Mars vlada glavi in nosu, povzroča poškodbe obraza in lobanje, glavobole, vnetje sinusov, nenadne hude bolečine, opekline, rane, mrzlice, izpuščaje, okužbe, vnetja ... Bolezni: šoki, travme, zlomi kosti, ureznine in rane; visok krvni tlak, bolezni srca, stres. Vnetje, vročina in motnje, povezane z elementom ognja. Različne otroške bolezni, ki jih spremljajo visoka vročina in drugi močni znaki vnetja. Slabokrvnost.

Pluton vlada moči spodnjih čaker in vitalnosti. Kot izvor moči regeneracije podpira celotno delovanje telesa. V času odkritja Plutona je prišlo do velikega napredka v psihoterapiji. Deli telesa in fiziološke funkcije: spolni organi in anus. Bolezni: različne resne bolezni, kot sta levkemija in rak, ki so povezane z neravnovesjem med vitalnostjo telesa in podporno močjo spodnjih čaker. Strah in nesprejemanje lastne notranje moči običajno povzroča vse vrste alergij ter avtoimunske bolezni.

Astrološka napoved foto: Dreamstime

OVEN

Ovni, vaš vladar Mars je v 2023. tudi vladar leta, kar pomeni, da boste v ospredju in da bodo vaša dejanja, a tudi nedejanja opažena. Imeli boste podporo predvsem v dobrih odločitvah, ki pa se jih morate naučiti sprejemati po dobrem premisleku in ne spontano, po instinktu in intuiciji. Od 12. 7. 2023 boste za skoraj dve leti v močnem ospredju in boste lahko naredili nekatere stvari, ki jih bo opazila množica ljudi, zato boste lahko dobro sprejeti ali pa obsojani. V vsakem primeru sledite integriteti in svoji resnici, ki vas bo sproti krepila z dobro energijo in notranjo močjo.

Pozitivni meseci

Od januarja do konca marca imate polno podporo zvezd, da dokončate odprte stvari, še posebej tiste, ki vam povzročajo težave. Zato se jasno osredotočite na njihovo reševanje. Če boste sproščeni, vas bo v februarju obiskala ljubezen. Če ste samski, se ne skrivajte, bodite odprti za pogovore. Sreča vas bo spremljala aprila, maja in septembra, medtem ko boste z življenjem poleg prvih treh mesecev dobro sodelovali tudi v juniju in novembru, če se boste le malo potrudili.

Previdno

Delovno uspešni boste v juliju in avgustu, zato je dobro, da načrtujete bolj pozen dopust, saj se ta dva meseca ne boste mogli dobro sprostili in pozabiti na delovne naloge. Malo bolj problematična meseca bosta še oktober in december, ko bo nujno, da ste pozorni na vse dogajanje. Ne boste mogli več samodejno slediti vsemu, kar se bo pojavljalo, temveč bodo pomembne vaše prioritete in odločitve.

BIK

Prihaja vaše boljše obdobje, ki ne bo trajalo samo v letu 2023, ampak še dlje, natančneje, od 16. 5. 2023 do 26. 5. 2024, ko bo Jupiter, vladar blagostanja in odličnih možnosti ter potovanj, v vašem znaku. Imeli boste odlično podporo za vzpostavitev novega blagostanja, nakup hiše ali začetek odličnih poslovnih dogajanj. Okrepila se vam bo samozavest, in če boste sprejemali tudi podporo drugih zvezdnih vplivov, bo leto 2023 prebojno za vas v odlično smer.

Pozitivni meseci

Odlični meseci vas bodo podprli na pomlad in poletje. Od marca pa vse do vključno z julijem boste neprekinjeno podprti s srečo in dobrimi zvezdami. Če boste pozitivno sprejeli Merkur v vašem znamenju od 3. 4. do 11. 6., še posebno v retrogradni fazi od 24. 4. do 15. 5., potem boste spoznali pomembne stvari o sebi in predvsem o načinu razmišljanja, ki vas bo pripeljal do večjega uspeha tako v materialnih dobrinah kot v ljubezni. Zato bodite pozorni na misli in na pogovore v smeri samouresničitve.

Previdno

Začetek in konec leta 2023 bosta za vas preizkušnja. Zato pazljivo v januarju in februarju, da se ne boste zaletavali v odločitve, ki jih zares ne želite; počakajte raje v vseh stvareh, pri katerih niste jasni in odločeni. V tem letu bo dobro, če si dovolite opustiti notranje omejitve, ki jih bolj kot okolje pripisujete sami sebi. Med 23. 7. in 4. 9., ko je Venera, vaša vladarica v retrogradni fazi, lahko izkušate najlepše ali najobčutljivejše obdobje. Odločitev bo vaša, odločajte se za ljubezen do sebe, in vse se bo dobro izpeljalo.

DVOJČKA

Dvojčki boste v letu 2023 aktivnejši v vseh pogledih. Morali boste opraviti številne naloge, in ker vam tudi motivacije ne bo manjkalo, boste delavni in usmerjeni v dobre rezultate. A ker bo vaš vladar v tem letu retrograden v zemeljskih znamenjih, vas bo usmerjal v konkretne rezultate. Zato se odločite in se resnično poglobite vase, tako da pazite na svoje besede in misli ter se zavedate, da vplivajo na vaše dojemanje in sprejemanje življenjskih priložnosti. V to smer se lahko usmerite prostovoljno ali pa vas bo k temu v obdobjih od 23. 12. 2022 do 18. 1. 2023, od 24. 4. do 15. 5.2023, od 23. 8. do 15. 9. 2023 in od 13. 12. do 2. 1. 2024 spodbudilo življenje sámo.

Pozitivni meseci

Od aprila pa vse do vključno julija bodo za vas najboljši meseci, da boste dali od sebe vse, kar lahko. Zvezde vas bodo odlično podpirale in vam dajale spodbudo in podporo v vseh pogledih ter vas podpirale na vseh področjih življenja, kjer želite doseči uspeh. Še posebno v času, ko je Sonce v vašem znamenju, boste imeli odlične priložnosti za dobre zaključke ter uspešne nove začetke.

Previdno

Ne hitite z novostmi v novem letu, saj bo vaš vladar retrograden in vam zato januar z novimi začetki ne bo najbolj naklonjen. Pozornejši in previdnejši bodite s svojimi odločitvami in dejanji ter še posebej z besedami, da si ne boste rušili že doseženih dobrih stvari. Previdnost ne bo odveč tudi v avgustu, septembru in oktobru, ko boste morali pokazati trdnost in se odpovedati opravljanju drugih.

RAK

Obeta se vam uspešno leto, saj boste že prve dni v januarju sprostili notranjo napetost. To vam bo omogočilo, da boste veliko bolj sodelujoči z zvezdnimi in luninimi vplivi ter se usmerili v smiselne poteze za svoje življenje. Če vam bo uspelo pustiti čustveno preteklost za sabo, bo to vaš uspeh leta, še posebno pomembno pa bo, da se boste v drugi polovici leta usmerili v svoje osebne dosežke in prevzeli popolno odgovornost zase, za svoje misli in čustva. To vam bo dalo optimalno moč za sledenje ustvarjalnosti srca.

Pozitivni meseci

Že januar vas bo odlično vodil v novo leto in še dolgo se boste počutili prav praznično. Zelo dobro podporo zvezd boste imeli tudi v aprilu, avgustu in oktobru. To so meseci, ko si je dobro zagotoviti čas za vse tiste stvari in področja, ki jih želite premakniti, urediti in na njih napredovati. Seveda jih lahko usmerite tudi v prijetno druženje, a boste s tem izgubili odlično podporo zvezd, usmerjeno prav v vas in razvoj na različnih področjih življenja.

Previdno

V marcu, juniju, septembru in novembru bodite pozorni, da vas odnosi ne odmaknejo od zastavljenih ciljev. Leto 2023 bo namreč namenjeno tudi osvobajanju starih zank v odnosih, tako da so mogoči večji zapleti v tej smeri. Če boste preveč ponosni, da bi se iskreno pogovorili z vsemi, s katerimi ste kakor koli zapleteni, potem se bodo vaši načrti zaustavljali in boste težje naredili potrebne korake naprej. Zato ne kuhajte zamer in se ne zapletajte v še globlje težave. Osredinite se na svoje cilje in v to usmerjene rešitve.

vesolje foto: Dreamstime

LEV

V 2023 boste čutili večjo notranjo moč in odlično podporo Črne Lune – uporniške Lilith, ki bo v vašem znamenju od 8. 1. do 3. 10. 2023. Tako boste lažje postavili meje in se postavili zase, kjer bo potrebno. Vendar bodite pozorni, da se ne boste upirali tistim ljudem in stvarem, ki vam prinašajo dobre spremembe in so vam neposredno ali posredno v oporo. To leto vam bo pomagalo pri transformaciji življenja, da ga boste končno vzeli v svoje roke. Ne zamujajte te priložnosti, saj bo naslednje leto 2024 v znamenju Sonca, vašega vladarja, in boste podprti v vseh pogledih.

Pozitivni meseci

Od aprila do julija boste imeli odlično podporo za vse svoje želje. Spomladansko enakonočje vas bo odlično spodbudilo in jasno boste začutili notranjo moč in hrepenenja, ki jih boste želeli izpolniti. Do konca maja boste odprti za ideje in pomoč drugih, po 20. 5., ko bo prišel Mars v vaše znamenje, pa boste šli v akcijo tako na ljubezenskem kot na poklicnem področju. Uspeh bo velik, če boste sledili svojemu srcu in sprejeli podporo zvezd skozi dogodke in ljudi.

Previdno

V začetku leta, januarja in februarja, boste iskali smisel v vsem, kar se dogaja, a nikjer ne boste našli pravega veselja. Zanikali boste svoja prijetna čustva in notranjo strast, kar vas lahko vodi v depresivne občutke. Podobna nevarnost vas bo zajela oktobra, ko boste izčrpani in utrujeni od pretiranih odnosov. Morda vas bo preganjal občutek krivde, še posebno če boste spomladi in poleti zamudili dobre vplive zvezd, česar se boste lahko zavedali ali pa samo instinktivno čutili.

DEVICA

Leto 2023 vam bo dalo številne priložnosti za ureditev življenja, a le, če se boste lotili raziskovanja sebe in svojega načina razmišljanja. Preverite svoje vrednote in prepričanja na posameznih življenjskih področjih. Tako boste tudi lažje napredovali v vseh pogledih. V obdobjih, ko je vaš vladar Merkur retrograden, bodite še posebej pozorni na to, da se ne boste odločali o novih nakupih in novih idejah ter se lotili kakršne koli realizacije: od 23. 12. 2022 do 18. 1. 2023, od 24. 4. do 15. 5. 2023, od 23. 8. do 15. 9. 2023 in od 13. 12. do 2. 1. 2024.

Pozitivni meseci

Začetek poletja bo odličen za vas, tako junija kot julija boste zadovoljni s sabo in vsem, kar se bo dogajalo. Ljubezen bo okrepila vaše zaupanje vase in v življenje. Tudi september in november vam bosta naklonjena za kakršne koli podvige, ki jih boste načrtovali. Če ste samski in si želite spremembe v tem pogledu, so to odlični meseci za zmenke in podporo v tej smeri. Seveda pa bodo priložnosti tudi v bolj nevtralnih mesecih, že januarja in februarja, aprila in maja ter avgusta.

Previdno

Marec, oktober in december so meseci, ko je dobro, da ste previdni v vsem, kar boste počeli, še posebej pa pazite na misli in besede. Če bodo na plan prihajale stare zadeve in zamere, je bolje, da počakate, da se čustva umirijo, ter se izrazite šele, ko boste povsem umirjeni. Od 3. 10. prehaja Črna Luna – uporniška Lilith v vaše znamenje, kar vam bo dalo veliko poguma; modro ga uporabite, da si v obdobju do 26. 6. 2024 ne boste nakopali številnih težav.

TEHTNICA

Leto 2023 vam bo prineslo večje spremembe, kot ste jih sami načrtovali, še posebej v drugi polovici leta, od 12. 7., ko pride Južni karmični lunin vozel v vaše znamenje. Začelo se bo daljše obdobje osvobajanja preteklosti, tako čustvenih kot psihičnih karmičnih bremen, kar vam bo skozi nova spoznanja dajalo možnosti drugačnega življenja. Vaša vladarica Venera vas bo lepo vodila skozi spreminjanja, v retrogradni fazi od 23. 7. do 4. 9. pa boste želeli biti bolj zase, saj boste čutili, da ne morete pozitivno vplivati na okolico.

Pozitivni meseci

April, september ter zadnja dva meseca leta 2023, november in december, vas bodo podprli v dobrih odločitvah in dogajanjih. Nekatera dogajanja vam bodo povezala celotno življenje in doživeli boste večje zadovoljstvo. Imeli boste občutek, da se vaše življenje postavlja na prave temelje in vaše aktivnosti bodo prinesle vse več uspeha. Vplivi okolja se bodo zmanjšali, saj se boste tudi sami lažje oddahnili od vsega, kar vas pretirano zaposluje.

Previdno

Celotno obdobje od julija dalje bo sicer zahtevalo od vas previdnost in zbranost, da vas okoliščine življenja ne preplavijo tako, da bi pozabili nase in na svoje ideje in cilje, ki jih želite doseči. Še posebej pozorni pa bodite v februarju in juliju, ko bodo zvezde od vas zahtevale iskrenost v vseh pogledih. Če boste sklepali kompromise, ker se ne boste želeli izpostaviti ali postaviti zase, boste zabredli v težave, ki jih boste težje rešili.

ŠKORPIJON

V letu 2023 boste nadaljevali zastavljene cilje iz preteklega leta. Še do julija boste namreč morali razrešiti pretekle težave, da boste lažje zadihali in se čisto sproščeno usmerili v sedanjost ter dobre načrte za prihodnost. Še vedno bo precej pestro dogajanje, še posebno če se boste izmikali potrebnim spremembam. Ker pa bo vaš vladar Pluton v marcu prešel v vodnarja, bo to pri vas sprožilo popolnoma nov način delovanja in razmišljanja z novimi idejami in energijo za njihovo uresničitev.

Pozitivni meseci

Prvi trije meseci vam bodo vas dobro odprli novo leto in vas podprli v vseh ugotovitvah, ki jih boste morali urediti. Zato ne čakajte na boljše čase, temveč z vsem, kar se bo dogajalo, uredite tisto, kar vas bremeni. Podpora bo namenjena prav temu, da utrdite svoje temelje in jih postavite čisto na novo. A ne računajte več na daljše obdobje, naučite se sodelovati sproti in s takojšnjimi rezultati. Tako se boste izognili težavam oz. načinu delovanja iz preteklosti. Pozitivno podporo zvezd boste imeli tudi v novembru in decembru. Ker je leto 2023 vaše leto, saj je vaš vladar Pluton tudi vladar leta, se ne izogibajte spremembam, temveč jih na polno objemite skupaj s podporo zvezd.

Previdno

Slabše zvezdne razmere boste imeli samo maja in oktobra, ko je dobro, da ste previdni v svojih odločitvah, da vas čustva ne zapeljejo na drugačno pot, kot ste načrtovali. Čustva vam namreč ne bodo v oporo, temveč prav nasprotno, v breme, ki ga boste morali preseči, če želite urediti svoje življenje.

STRELEC

Dobro leto se vam obeta, ko boste lahko uresničili svoje načrte, česar se boste seveda lotili čisto po svoje. Vaš vladar Jupiter vas bo najprej spodbudil k samovoljnosti, da si boste zagotovili dovolj svobode, ki jo boste od marca naprej dobro izkoristili za svoje večje podvige. Jupiter namreč prehaja v znamenje bika, kjer bo od 16. 5. 2023 vse do 26. 5. 2024. To bo obdobje, ko boste upočasnili svoje življenje, a dosegli veliko večji uspeh.

Pozitivni meseci

Januar vas bo dobro podprl v prehodu v novo leto in vse vam bo šlo kot po maslu. Prav tako vas bodo dobro podprli april, maj in junij ter pozneje avgust. Vaša naloga pa je, da to podporo dobro uporabite za vse, kar si želite ustvariti v življenju, saj je to izjemno obdobje, ko boste lažje ustvarjali dobre stvari. Zato ne zapravite te priložnosti samo za uživanje življenja v vseh oblikah, temveč za materializacijo kar najboljšega življenja.

Previdno

V prvi polovici leta vam bo februar povzročal največ težav, saj ne boste našli pravega načina za pogovore z bližnjimi, pa tudi poslovne priložnosti se ne bodo tako hitro pojavile, kot si boste želeli. Želeli si boste akcije, a se je dlje časa ne boste lotili, saj boste preveč nestrpni. V drugi polovici leta bodite previdnejši oktobra in novembra. Res je, da se vam bo ljubezen pojavljala v številnih priložnostih, a lahko se zgodi, da zaradi nje opustite vse drugo, za kar ste se trudili vse leto.

KOZOROG

Leto 2023 vas bo odlično podprlo v konkretnih spremembah, ki ste jih že dlje časa načrtovali, pa tudi deloma izvajali. Iz vašega znamenja namreč po 14 letih odhaja Pluton, kar vas bo močno sprostilo, a morda vam bo njegova energija po toliko letih manjkala in boste potrebovali malo več volje in zbranosti, da vzpostavite svoj novi način delovanja. Na srečo bo šel Saturn v znamenje rib, kar vas bo od 7. 3. dalje na dober način odprlo za ljubezen in sodelovanje.

Pozitivni meseci

Prva polovica leta vas bo pozitivno spodbudila in samozavestni boste v vseh pogledih. Ne glede na to, da bo začetek leta z retrogradnem Merkurju v vašem znamenju, se ne boste obremenjevali z malenkostmi, temveč iskreno in sproščeno sledili dogajanju, kar bo presenetilo še vas same. Pozitivno vas bosta podprla še november in december, ki vam bosta dala dober občutek za novosti, ki so se med letom razvile v vašem življenju. To bo obdobje, ko se boste učili na novo živeti, na novo razmišljati ter sprejemati srečo kot način življenja.

Previdno

Poletje vas bo preizkušalo v starih vzorcih in morali se boste potruditi, da ne boste padli v stara čustva in se zaradi starih ran umikali pred življenjem. Novosti se vam bodo zazdele pretirano sanjaške in izgubljali boste na novo pridobljeno samozavest. Zato pazljivo z odločitvami in dogajanji, da si ne pokvarite vseh dobrih novosti. Tudi oktober vas bo izzival v šibkih točkah in zahteval od vas nove odločitve na nov način. Zato je dobro, da ste v tem času zbrani in da poskrbite za svojo duševno in čustveno trdnost.

VODNAR

Nekatere spremembe v letu 2023 vas bodo osvobodile, druge pa vam bodo sprožile precejšnjo odgovornost, ki jo boste morali prevzeti, če boste želeli na polno sodelovati z življenjem. Saturn odhaja iz vašega znamenja 7. 3. 2023, kar vas bo osvobodilo občutka strogosti, sodb drugih ali sistemov, tako da boste lažje zadihali. A ker pride Pluton že 23. 3. 2023 v vaše znamenje, bo to aktiviralo številne energije v vas, za katere se še zavedali niste, da obstajajo. Pluton bo v vašem znamenju ostal vse do 9. 3. 2043, zato boste imeli še dovolj časa, da izkusite njegovo močno energijo transformacije.

Pozitivni meseci

Januar, marec, maj, september in december vam bodo zanimivo polepšali leto 2023, saj vam bodo dali potrebnega zagona za sprejemanje odgovornosti za vse, kar boste želeli spremeniti. Ne glede na to, da boste čutili ogromno energije in notranje moči, se jo boste morali naučiti dobro uporabljati, da vas ne bo vodila na način, s katerim si boste lahko razrušili odnose na vseh področjih življenja. Zato je vaša naloga v letu 2023 naučiti se uporabljati presežke energije in imeti pozornost na sebi, še posebno v vseh okoliščinah, ki vam pomenijo izziv.

Previdno

Samo november je tisti mesec, ko je res nujno, da ste zelo previdni v vseh pogledih, še posebej v komunikaciji. Vsi drugi meseci vam bodo služili v dobro in vas pozitivno podpirali pri spremembah, ki bodo prihajale korak za korakom. Bodite pa pazljivi, saj se lahko notranja moč hitro spremeni v nestrpnost, ki bo prevzela pogovor in ne glede na vaše besede naredila škodo v razumevanju.

RIBI

Leto 2023 vam bo prineslo zanimive priložnosti za ustvarjanje reda, pri čemer vas bodo zvezde najbolj podprle. Saturn namreč prihaja v vaše znamenje, kjer bo ostal od 7. 3. 2023 pa vse do 25. 5. 2025. V tem času se bo spontano naredil red v vašem življenju. Odpadlo bo vse, česar ne potrebujete več, in druga področja se bodo temu primerno okrepila. Če boste sodelovali v dogajanju, bo vse teklo bolje z manj čustvene drame in težav, ki pa lahko nastanejo, če se boste oklepali preteklosti. Saturn je vladar reda in karmičnih bremen, pa tudi časa, ki dela v dobro vsega, zato je tudi vladar kmetijstva in stika z zemljo. Z njegovo pomočjo se boste lažje prizemljili in ustvarili dobro rast v življenju.

Pozitivni meseci

Posebno podporo zvezd boste deležni prvih pet mesecev, od januarja pa do vključno maja. Zato izkoristite dober vpliv življenja in se vsega, kar ste želeli v tem času uresničiti ali dokončati, lotite s polno paro. Bodite delavni in ustvarjalni, saj boste tako sprejeli kar največjo podporo zvezd in uspešno postavili svoje načrte v ospredje. Imeli se boste možnost postaviti zase na delovnem področju in si tudi osebno postaviti dobre temelje ali se vsaj lotili njihove gradnje.

Previdno

V nobenem mesecu vam ne bo treba posebej paziti na dogajanje, saj bodo zvezde poskrbele, da bodo stvari potekale tako, da boste lahko sodelovali z dogajanjem. Če boste poskrbeli za svoje dobro fizično počutje in jasnost misli, boste več kot sposobni odpeljati svoje življenje v vse smeri, ki si jih želite.

prejšnji članek
'Romeo in Julija' tožita filmski studio zaradi zlorabe
Kultura
'Romeo in Julija' tožita filmski studio zaradi zlorabe
naslednji članek
Kako rešimo kožo, ki ni popolna?
Moda&Lepota
Kako rešimo kožo, ki ni popolna?