stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Športni odgovor na recesijo: Insanity Workout

10. 4. 2016; 08.30
Avtor: K. Š./Bodi zdrava
insanity, workout, telovadba, skupinska vadba

Več o Insanityju lahko poiščite kar sami na internetu, predstavitev vadbe in posamezne treninge pa najdete tudi na YouTubu. foto: Profimedia

Odlična vadba, potenje, akcija, glasna glasba in ogromna količina pokurjenih kalorij. Vse to in še več Insanity Workout.

INSANITY® je ustvaril Shaun T. in z njo takoj prepričal vse svoje stranke. "Ko sem ustvaril Insanity Workout, sem vedel, da bo postala velik uspeh. Vadba zagotavlja noro dobre rezultate v samo šestdesetih dneh, vendar nisem bil prepričan, ali je dovolj ljudi tako pogumnih, da bi jo preizkusili. Toda izkazalo se je, da je na svetu precej norih ljudi. Dovolj norih, da bi poskusili in vztrajali pri vadbi šestdeset dni. Bil sem navdušen," je napisal Shaun T. na svoji spletni strani in dodal, da je Insanity namenjen vsem in vsakomur, ki se želijo do konca prepotiti in prisegajo na kakovostno vadbo, za katero ni treba obiskati fitnesa ali kakšne druge oblike vadbe.

Prednosti Insanityja

Po vadbi se počutite odlično. Z njo v manj kot šestdesetih minutah naredite vaje za različne mišične skupine ter z malo truda in vztrajnosti dosežete neverjetne rezultate.

Začetki in potek vadbe

Vadba Insanity se začne tako, da najprej naredite test sposobnosti, da vidite, ali ste nanjo pripravljeni. Vse rezultate si morate zapisovati, saj lahko le tako spremljate napredek.

Za Insanity ne potrebujete nobenih uteži. Šestdesetdnevni program Insanityja je razdeljen na dva dela: prvi del visoko intenzivne vadbe prve štiri tedne, nato sledi teden premora oziroma regeneracije, za katerega Shaun T. pravi, da je obvezna. V tem tednu morate le vsak dan izvajati enako vajo, imenovano core cardio & balance, s katero ohranjate doseženo kondicijo.

Za drugi del pa je Shaun T. pripravil še več, še intenzivnejšo vadbo, ki prav tako traja štiri tedne.

Skrivnost noro dobrih rezultatov pri Insanityju

Pri običajni vadbi (tudi pri intervalnih treningih, ki so še vedno zelo priljubljeni) posameznik izvaja intenzivno vadbo približno trideset sekund in nato 2–3 minute nameni počitku, da se lahko v miru pripravi na novo serijo intenzivne vadbe. Pri Insanity Workoutu pa je ta koncept ravno obrnjen. Visoko intenzivne vaje se izvajajo približno tri minute, po katerih ste 'nagrajeni' s 30-sekundnim premorom.

Vsak trening tako predstavlja poseben izziv, saj se treningi medsebojno izmenjujejo glede na anaerobne in aerobne intervalne treninge.

Več o Insanityju lahko poiščite kar sami na internetu, predstavitev vadbe in posamezne treninge pa najdete tudi na YouTubu.

prejšnji članek
Voda: Strupena ali zdrava?
Zdravje
Voda: Strupena ali zdrava?
naslednji članek
Odpravljanje podočnjakov s polnili
Moda&Lepota
Odpravljanje podočnjakov s polnili