oranžno opozorilo
Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, Polajnar opozarja pred hudourniki in Dravo

1706792389-b60k4933-1706792354008
Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra Janševe vlade

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Aerosling – viseča vadba

17. 6. 2016; 11.30
Avtor: Alenka Birk
uvodna

foto: Aljoša Videtič

Aerosling v prevodu pomeni zračna zanka. Gre za visečo vadbo, vendar to ne pomeni, da smo med vadbo s celotnim telesom v zraku, temveč stojimo na tleh z nogami ali se opiramo z rokami in vadimo s pomočjo zank oziroma dveh trakov.

Če to vadbo povežemo še s pilatesom, kot je to storila Martina Razinger, potem v 60 minutah naredimo največ za celotno telo. Za to aktivno vadbo ne potrebujete predznanja, saj bistvo ni v koreografiji, temveč v pravilni izvedbi, ponovitvah in dinamiki. Prednost je tudi v tem, da vsak posameznik sam stopnjuje težavnost in intenzivnost vaj.

ZAČETEK

Vadba se začne s pilatesom, da telo začutimo, ga poravnamo in ogrejemo. Nato v glavnem delu kombiniramo z vajami z lastno težo po načelih pilatesa in aeroslinga. Z dinamiko, h kateri pripomore aerosling, dvignemo srčni utrip in s tem pilatesu dodamo kardio del, ki je pomemben za izgorevanje maščob in našo kondicijo nasploh.


TEŽAVNOST

Vadba je zahtevnejša ravno zaradi aeroslinga, ki je odličen pripomoček za izvajanje funkcionalne vadbe s pomočjo dveh vrvi, ki sta vpeti v škripec. Aerosling zaradi vrvi, ki sta vpeti v škripec, nima trdno določene oporne točke. To pomeni, da še dodatno krepimo svoje stabilizatorje ter najgloblje trebušne in hrbtne mišice.

ZDRUŽITEV DVEH NAČEL PONUJA MAKSIMUM


Posebnost pilatesa z aeroslingom je v tem, da se čim več različnih elementov združi v eno vadbo. »Pri vsaki vadbi sem nekaj pogrešala,« pravi Martina in razloži: »Izhajala sem iz aeroslinga, ki temelji na načelu, da z njim ne krepimo ali raztezamo le ene mišične skupine, temveč več hkrati. Resnično želim, da je vadba funkcionalna in učinkovita. Zaradi pilatesa vadba združuje krepitev trupa, gibljivost celotnega telesa ter razvijanje telesa – razuma in duha. Aerosling zaradi svoje posebnosti prebudi moč celotnega telesa, zaradi škripca dodatno okrepi stabilizacijo in vse mišične skupine.«

prejšnji članek
Tečem, ne glede na vse
Moda&Lepota
Tečem, ne glede na vse
naslednji članek
To je jedilnik Angeline Jolie!
Svet slavnih
To je jedilnik Angeline Jolie!