oranžno opozorilo
Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, Polajnar opozarja pred hudourniki in Dravo

1706792389-b60k4933-1706792354008
Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra Janševe vlade

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Telovadba med jutranjo toaleto

16. 7. 2016; 01.00
Avtor: M. B.
dreamstime_xxl_28713574
Tisti, ki imate voljo do telovadbe, vas nič ne ustavi. Tako lahko tečete v dežju, telovadite v pisarni, celo na kavču se da marsikaj storiti za čvrste mišice.

Kaj pa v kopalnici? Seveda! Zjutraj, ko se urejate za službo, lahko naredite (vsaj) naslednjih pet vaj.

Keglove vaje med ličenjem

Čeprav se zdi, kot da sploh ne telovadite, se mišice napenjajo znotraj telesa, v medenici. Keglove vaje so odlične za izvajanje med vsakdanjimi opravili, na primer jutranjim ličenjem.

Stisnite mišice medeničnega dna in jih zadržite tri sekunde. Sprostite in ponovite. Postopno podaljšujte čas zadrževanja pokrčene mišice, dokler ne preštejete do 10, in ponovite vsaj petkrat. Pri tem ne smete krčiti mišic trebuha, stegen ali zadnjice.

Okrepljene mišice medeničnega dna pomagajo zadrževati urin pri starejših ženskah, vračajo tonus po porodu ter tudi krepijo užitke v spolnosti, saj s Keglovimi vajami izboljšamo prekrvljenost genitalnega predela in s tem delovanje spolne vzburjenosti.

Razteg rok med urejanjem pričeske

Da bo pričeska polnejša, si pomagajte z nekaj navijalkami. Medtem ko čakate na želeni učinek, pa stisnite obe dlani in iztegnite roke tako, da so dlani obrnjene navzven. Tako boste odlično raztegnili mišice rok, prekrvili zgornji del telesa in se tudi dokončno prebudili.

Med delovanjem maske meditirajte

Na obraz ste nanesli masko, ki mora učinkovati 10 minut. Kaj pa zdaj? Namesto da gledate v zrak, v tem času raje meditirajte. Sedite na kavč ali na tla v kopalnici, položite dlani na kolena in zaprite oči. Dihajte globoko, izključite misli in tiho ponavljajte besedo ommm… Z meditacijo boste  umirili svoj um, sprostili telesno napetost ter zedinili telo in duha.



Med sušenjem nohtov si okrepite ramenski obroč in pospešite srčni utrip

Nalakirani nohti se vam bodo hitreje posušili, če boste mahali z rokami. To lahko storite tudi s telovadbo. Dvignite obe roki v višino ramen in ju raztezajte navzven, da začutite razteg v lopaticah. Ponovite do 10-krat. Nato pa še malo pospešite srčni utrip in se spremenite v možička kopitljačka - igračo, ki ima na spodnji strani vrvico. Ko jo potegneš, istočasno dvigne roke in noge. Vadite podobno: skočite v razkorak in hkrati dvignite roke nad glavo. Med naslednjim poskokom roke spet spustite, noge pa združite. Naredite 15 poskokov. 

Na prste med umivanjem zob

Med umivanjem zob, kar običajno traja okoli 2 minuti, se dvigajte na prste. Noge zravnajte, pete dvignite in nekoliko zadržite. Spustite se v izhodiščni položaj in vajo ponavljajte do konca umivanja. Tako si boste okrepili meča in izboljšali ravnotežje.

prejšnji članek
10 stvari, ki jih poleti raje ne počnite (čeprav bi jih radi)
Zdravje
10 stvari, ki jih poleti raje ne počnite (čeprav bi jih radi)
naslednji članek
Slavni pevec bo osmič postal oče. Pri 72 letih
Svet slavnih
Slavni pevec bo osmič postal oče. Pri 72 letih