stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Naravna pomoč za nespečnost

30. 1. 2021; 04.00
Avtor: K.M.
Slabo spite

Slabo spite foto: Dreamstime

Nespečnost je v sodobnem času pogosta težava, saj smo ljudje vse bolj podvrženi stresu, stres pa je eden glavnih vzrokov za nespečnost. In čeprav za boj proti nespečnosti obstaja kar nekaj zdravil, obstajajo tudi naravni pripravki, ki so našemu telesu veliko bolj prijazni.

Svet, v katerem živimo, nas vse bolj peha v tesnobo in depresijo. Duševne bolezni naraščajo in vse več ljudi se spoprijema s tesnobnostjo, ki jo poleg značilnih simptomov, kot so pretirana zaskrbljenost, občutek ogroženosti, motnje zbranosti, napetost, občutek šibkosti, krči v trebuhu, driska in bruhanje, spremlja tudi nespečnost. Skoraj vsakega od nas določen del življenja spremlja tesnoba, in takrat veliko težje in slabše spimo. Če si pri tem pomagamo z zdravili, se utegne zgoditi, da naše telo sčasoma razvije toleranco do njih in postopoma izgubijo sposobnost učinkovanja. T

Sivkino olje
Sivka že od nekdaj velja za rastlino, ki ima neverjetno pomirjujoče učinke. Pogosto se jo uporablja v kozmetiki za otroke, da jim pomaga pri večernem spancu, je pa tudi zvesta spremljevalka raznih wellness programov, kjer se njeno eterično olje uporablja za sprostitev in pomiritev. Ravno zaradi teh lastnosti je primerna tudi v boju proti nespečnosti. Znano je namreč, da pozitivno vpliva na čustva in razpoloženje. Vonjanje eteričnega olja sivke pred spanjem pomiri um in umiri misli, kar je navadno posledica pretiranega razmišljanja in zaskrbljenosti. Z umirjenim umom pa veliko lažje zajadramo v spanec. Sivkino eterično olje lahko po zraku širite z izparilnikom ali pa nekaj kapljic kanete na blazino, na kateri spite.

prejšnji članek
Demi Moore šokirala z "novim" obrazom
Svet slavnih
Demi Moore šokirala z "novim" obrazom
naslednji članek
Kdaj si je v zvezi smiselno vzeti pavzo?
Odnosi
Kdaj si je v zvezi smiselno vzeti pavzo?