profimedia-0840008601
Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v nekaj letih skopnela

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Stres: ne bodite ves čas dosegljivi

8. 8. 2020; 04.00
Avtor: K.M.
Depresija

V skupino anksioznostnih motenj uvrščamo več različnih motenj: generalizirano anksioznostno motnjo, panično motnjo, fobije, posttravmatsko stresno motnjo in obsesivno kompulzivno motnjo. foto: Profimedia

Stres, ki nas v sodobnem času spremlja večino dneva, se da tudi zmanjšati

V sodobnem času smo postali žrtve tehnoloških 'igračk', ki so postale naš nepogrešljiv spremljevalec. Zjutraj še pred zajtrkom preverimo elektronsko pošto, ki jo redno spremljamo skozi ves dan, seveda ne le na računalniku, ampak tudi preko mobilnega telefona. S seboj ves dan nosimo enega (ali celo več) mobilnikov, pa prenosni ali tablični računalnik in tudi ko smo doma, je računalnik ves čas prižgan, da le ne bi zamudili česa pomembnega. Napaka! Tega, da smo ves čas dosegljivi, se bodo hitro navadili tudi vaši nadrejeni, ki vas bodo kar naenkrat še ob osmih zvečer zasipavali z elektronskimi sporočili, ki se tičejo službe. Čeprav nehote, boste tako z mislimi ves čas v pisarni in vaše telo in možgani se ne bodo imeli možnosti odpočiti in odklopiti.


Kaj storiti? Omejite čas, ko ste dostopni za vse, ki so povezani z vašo službo. To ne pomeni, da morate izklopiti službeni telefon ob petih, ko zapustite pisarno, ampak ob sedmih zvečer ga zagotovo lahko. In tudi službenega maila vam ni potrebno pregledovati še tik pred spanjem in nato takoj, ko se zbudite. Na službo pozabite vsaj med sedmo zvečer in deveto zjutraj, saj vam že čez dan zagotovo 'požre' veliko živcev.

Seveda pa prav tako ni potrebno, da ste tudi za prijatelje dosegljivi 24 ur na dan. Med romantično večerjo s fantom, lahko telefon mirno izklopite, da vaju ne bodo motili klici in SMS sporočila, pa tudi kakšno soboto ali nedeljo, ko se odpravite na izlet, lahko mobi mirne duše 'pozabite' doma.

prejšnji članek
To je član skupine Čuk, ki je postal TV voditelj
Svet slavnih
To je član skupine Čuk, ki je postal TV voditelj
naslednji članek
Poleti se prileže sorbet
Kulinarika
Poleti se prileže sorbet