pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Če pustim razgretega na svilenih hlačkah ...

4. 12. 2015; 06.40
Avtor: Tamara Pirih
Tamara likalnik Philips

Če ga za božič kupim še hčerki in sestri, bo ta likalnik za vedno samo moj. foto: Njena

Že ko sem ga prvič vzela v roke, sem vztrepetala. Tako ljubek, tako prijeten na otip, ves vroč in pripravljen na strastno akcijo.

Nisem se mogla več zadrževati! Kar takoj sem mu dovolila, da mi zmoči cunjice in pokaže, kaj zmore.

Bolj ko je drsel po moji zmečkani tkanini, bolj mi je bilo pri srcu toplo, bolj sproščena sem postajala, predvsem pa sem z vsako njegovo novo potezo bolj verjela, da mu lahko popolnoma zaupam. Dal mi je vedeti, da nikoli in nikdar za seboj ne bo pustil pogorišča, da nikoli ne bo zlorabil mojega zaupanja. Nisem mogla drugače, kot da mu verjamem. Tako hitro, gladko in tiho je v mojih rokah opravljal svoje delo, da enostavno nisem več niti pomislila, da bi lahko šlo kaj narobe. Pa kako močno in obenem tiho iz sebe izpusti paro, ki prodre globoko v oblačilo ter omogoči še hitrejše, še učinkovitejše likanje. Ker on je pač eden in edini – novi veliki guru med likalniki! Zapomnite si njegovo ime: Philips PerfecCare Elite Silence, kajti o njem se bo še veliko govorilo.

Tudi moja 16-letna hčerka Nika se je zagrela zanj.

Name si čakala že vse življenje

Zaupal mi je, da z njim lahko brez skrbi likam kavbojke ali svilo, ne da bi morala skrbeti za pravilno temperaturo, saj se nastavlja oziroma uravnava kar sama. »Pa nič ne bom jezen, če kdaj pozabiš name, ko sem razgret,« mi je prišepnil. Nisem mogla verjeti! Nisem še slišala za nobenega, ki ne bi ponorel, če ga pustiš, ko je najbolj vroč. Kako je lahko tako uvideven, tako razumevajoč? »Draga moja, sem tvoj idealni likalnik, name si čakala vse življenje, berem te kot odprto knjigo. Vem, da ženske običajno opravljate več del hkrati in da te včasih malo zanese; zlasti, kadar likaš in kuhaš obenem. Vem, da rada podležeš hrani že med samim kuhanjem. Dragica, nisem ljubosumen na tvojo ljubezen do slastne pregrehe, ne bom te kaznoval in ti zaradi tega skuril svilenih spodnjih hlačk, pa če me boš še tako razgretega pustila na njih. Tako sem ustvarjen, da česa takega enostavno naredim, poleg tega se kar sam izklopim in ohladim, če me 10 minut ne uporabljaš.«

Po zaslugi novega likalnika počasi prihajajo na dan tudi Nikine gospodinjske kvalitete.

Božično darilo brez primere

Kakšen gentleman, le katera ga ne bi imela? Celo moja hčerka, ki se uspešno izogiba gospodinjskim opravilom, se je zagrela zanj. Tako zelo zagrela, da si zdaj najraje kar sama lika svoje občutljive bluzice. Odkar je ugotovila, da jih lahko učinkovito lika tudi navpično in tako zgladi celo gube na najbolj občutljivih mestih, ga je pa začela hraniti kar v svoji sobi. Še dobro, da ima toliko šolskih obveznosti, da zvečer hitro zaspi. Takrat se vtihotapim v njeno sobo ter ji izmaknem najin vroči predmet poželenja … Kako lepo bi bilo, če bi imeli vsaka svojega. Saj res, kaj pa če ji ga kupim za božično darilo? Točno to bom storila! Joj, kaj bo pa sestra rekla, ko ga bo uzrla na našem tradicionalnem družinskem božičnem srečanju? Gotovo se ji bodo tako sline pocedile, da nam bo vsem malo nerodno. Jah, ni druge, kot da še njej podarim enega.

Kako se je moja avantura s Philipsovim likalnikom sploh začela, preberite v članku Stari mi je skuril srce, novi pa ...  



prejšnji članek
Če se odločate za nov dom, ne hitite!
Življenjski slog
Če se odločate za nov dom, ne hitite!
naslednji članek
Stari mi je skuril srce, novi pa …
Življenjski slog
Stari mi je skuril srce, novi pa …