zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Kam vas vleče?

13. 2. 2016; 08.42
Avtor: Maša V.
uvodna

foto: Arhiv Eve

Tudi vi kar naprej premišljujete, kam bi jo mahnili in kaj bi radi odkrili? Njena.si je samo za vas našla nekaj namigov.

Daleč stran

Avstralija

Zaljubljene, divje po duši ali avanturistke ... v Rdečem središču Avstralije lahko prav vsaka pride na svoj račun. Uluru (Ayers Rock), Alice Springs in Darwin – vsi trije obljubljajo nepozabna doživetja. A brez pomislekov, obljube tudi izpolnijo. S partnerjem se lahko odpravita na ježo s kamelami do gore Uluru, kjer lahko ob kozarcu avstralskega vina opazujeta sončni zahod/vzhod na drugačen in nepozaben način. Odločita se lahko za romantično doživetje z intimno večerjo pod zvezdami ob svečah in aboridžinski glasbi. Zakaj bi bila le morska idila romantična? Prepustite se skrivnostni rdeči puščavi in njeni osupljivosti. 'Divje' eve pa ste do gore Uluru in okoli nje lahko popeljane s Harley Davidsonom. Ker se na goro Uluru ne sme več, še en praktičen nasvet: polet z balonom nad puščavo ali helikopterski prelet gore Uluru.

Sprostitev

otok Madeira, cvetoči rajski vrt sredi Atlantika

Leta 1419 ga je odkril Portugalec Gonsalves Zarco, avstrijska princesa Sisi se je ob prihodu takoj zaljubila vanj, Winston Churchill je rad zahajal v idilično obmorsko mesto Camara de Lobos, vsaka eva pa si na Madeiri lahko privošči rajsko sprostitev. Vstop na otok  je kakor vstop v pravljično deželo. Sprehajalne poti, obdane s cvetjem, delujejo zelo pomirjevalno. Povsod so pisane palete barv, strelicije, orhideje in druge tropske in subtropske rastline, ogromni kaktusi, okrasni grmiči in drevje. K še bolj barviti, naravni in pozitivni idili pripomoroje številne vrste tropskih ptic. Skratka, vse je kot v pravljični deželi. Življenje je veliko bolj sproščujoče, kar je ravno prav, da  zbežimo pred našim sivim, dolgočasnim in hitro minevajočim okoljem. Obnovljene tradicionalne kmečke hiške, čudoviti naravni bazeni, staro prevozno sredstvo – lesene sani vas popeljejo na edinstveno in drugačno potovanje.

Na izlet

Safari in Sauna park (Jezero Garda v Italiji)

Prava paša za oči! In lepo preživeto popoldne. Cena za oba parka skupaj je 14 evrov. Najprimernejši čas za obisk je splomladi in jeseni, predvsem zaradi hladne zime in poletne gneče. Če vam to ne predstavlja ovire, pa vse leto.

V dvoje - samo vidva!

Turistično naselje Livek – Nebesa

Apartmaji, ki obljubljajo tišino, neokrnjeno naravo, zasebnost in najpomembneje: samo vaju in vajine trenutke. Kraj za popolno romantično sprostitev v dvoje! 

S prijateljico

Sex and the City 

Spoznajte Manhattan skozi življenje Carrie in njenih prijateljic iz nadaljevanke Seks v mestu. Limuzina vas popelje na več kot štirideset lokacij, kamor so zahajale Carrie & Co. Nakupujte, kjer so nakupovale one, sprehodite se po lokacijah snemanja nadaljevanke, jejte, kjer so jedle, razvajajte se ne verandi Carrijinega stanovanja, obiščite galerijo, kjer je Charlotte delala in veliko več ... Vsaj za en dan se prelevite v eno od pravih newyorških deklet.

Adrenalinsko doživetje

Las Vegas - Big shot

Vse tiste, ki ljubite adrenalin, boste najbrž navdušene nad dejstvom, da je Razgledni stolp hotela in kazinoja Stratosphere v Las Vegasu s svojim 350 metri najvišji razgledni stolp v ZDA. Če pa se s tem ne zadovoljite, je na vrhu te 110-nadstropne stavbe postavljen zabaviščni park. THE BIG SHOT, INSANITY in X-SCREAM – za vse, ki pogrešate adrenalin in vzemirjenje. S platforme na višini 281 metrov vas bo naprava z 20 m/s izstrelila 48 metrov visoko. Vas mika?

prejšnji članek
Tako načrtujte nove podvige ...
Življenjski slog
Tako načrtujte nove podvige ...
naslednji članek
Nasveti za potovanje
Življenjski slog
Nasveti za potovanje