stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Slovenija v žaklju ali ko je dovoljeno vse

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Ko se srečata zgodovina in eleganca

15. 1. 2024; 02.30
Avtor: Oglasno sporočilo
TheAmaurisVienna_GlasswingBarBistro_press (1)

foto: Promocijsko gradivo

Dunaj je mesto, kjer bogato zgodovino začutimo na vsakem koraku. Ob sprehodu po ulicah v starem središču mesta je občutek, kot da bi hodil po galeriji z navdihujočimi umetniškimi deli. Impresivna pročelja stavb so dih jemajoča in z malce domišljije si lahko predstavljamo, kako skozi vrata stopi gospod v fraku ter z impresivnim klobukom. V epicentru te očarljive mešanice zgodovine in sodobnosti stoji The Amauris Vienna, ki brezhibno prepleta preteklost in sedanjost v edinstveno tapiserijo elegance in prefinjenosti.

Mesto, ki je znano po svoji bogati zgodovini in čudoviti arhitekturi, skrbi za stavbe s spoštovanjem do preteklosti in z vizijo za prihodnost. A Dunaj ne vzdržuje svojega statusa enega najlepših mest zgolj zaradi zgodovine, pač pa skrbi za njeno ohranjanje in jo neguje za prihodnje rodove. Mesto vlaga veliko finančnih sredstev, časa in dela v obnavljanje in vzdrževanje zgradb ter v konsistentno urbanistično ureditev. Njihov pristop je celovit, temelji na kombinaciji javnih politik, sodelovanja zasebnih lastnikov in predvsem z dolgoročno vizijo za urbano okolje. Mesto in občina se trudita ohraniti kulturno dediščino, hkrati pa spodbujata zasebne lastnike in investitorje, da sledijo zgledu.

Eden od izjemnih primerov harmonije med preteklostjo in sodobnostjo je The Amauris Vienna, butičen luksuzni hotel, ki domuje v zgodovinski stavbi iz leta 1860, zgrajeni pod taktirko priznanih avstrijskih arhitektov Willhelma von Flattricha in Carla Schumanna. Veličastna zgradba, ki je bila prvotno plemiška rezidenca in priljubljeno središče avstrijske aristokracije, še naprej služi kot osrednja točka – zatočišče za mednarodne in lokalne goste, ki ohranja bistvo tradicionalne dunajske kulture.

Spoštovanje in ohranjanje zgodovine

Dunaj ima stroge predpise in regulative, ki urejajo ohranjanje zgodovinskih stavb. To vključuje tudi navodila, kako se morajo lastniki obnašati pri obnovi stavb, da s tem ohranjajo kulturno dediščino. To so dosledno upoštevali tudi pri obnovi The Amauris Vienna, poudarja generalna direktorica Nicole Zandt: »Vodilo nas je spoštovanje do bogate zgodovine te stavbe in želeli smo, da ohrani svojo originalno esenco, ki vsakemu gostu vzbuja občutek, da vstopa v pravi dunajski dvorec.«

Celotno stopnišče je avtentično ohranjeno iz 19. stoletja, vključno z impresivnim dvigalom, ki je bilo v času izgradnje eno prvih na Dunaju. Obdan z veličastnim stopniščem in visokimi oboki izžareva mogočno zgodovino stavbe.

Skoraj dve leti je trajala obsežna prenova, ki jo je v sodelovanju z notranjim oblikovalcem Nikolom Arambašićem iz Zagreba vodilo dunajsko arhitekturno podjetje HOPPE + PARTNER ZT GmbH. Na 4.190 m2 bivalnega prostora so pri obnovi uporabili več kot 160 ton ekskluzivnega marmorja. V želji, da gostom približajo zgodovino in lepote mesta, so v sobe umestili unikatne tapete, podobe kipov in zgradb z Dunaja. Predanost hotela, da goste obda s kulturo in zgodovino, poudarja razstava izbranih umetniških del iz družinske zbirke lastnika, ki krasijo hotelske stene v javnih prostorih in izbranih apartmajih. Med vzponom po mogočnem stopnišču pa lahko od prvega do sedmega nadstropja spremljamo evolucijo "Hubirdsov", hibridov ljudi in ptic, ki jih je naslikala in oblikovala hrvaška umetnica Klara Rusan.

The Amauris Vienna v svoji notranjosti neopazno prepleta zgodovino Dunaja, v svoji zunanji podobi pa skrbno spoštuje bogato dediščino mesta. Z natančno osvežitvijo sta bila hotelska fasada in vhod skrbno prenovljena, pri čemer so ohranjeni originalni okrasni oboki in veličasten vhod. Ta predanost predstavlja hotel kot izjemen primer ohranjanja kulturne dediščine, ki prepleta tradicijo s sodobnim razkošjem.

The Amauris Vienna

The Amauris Vienna foto: Arhiv

prejšnji članek
Oh ta neprijetna jutranja zabuhlost okoli oči - kako si pomagati?
Zdravje
Oh ta neprijetna jutranja zabuhlost okoli oči - kako si pomagati?
naslednji članek
Recept: Dišeča jabočna pita z mandlji
Kulinarika
Recept: Dišeča jabočna pita z mandlji