|
ajdove kaše za hitro pripravo |
|
narezanih jurčkov (svežih ali 400 g zamrznjenih) |
|
bela ali rumena čebula |
|
olja |
|
masla |
|
sesekljanih mladih listov zelene |
|
čiste juhe |
|
sol in poper |
narezani jurčki - sveži ali 400 g zamrznjeni, ajdova kaša
Čebulo sesekljamo ali narežemo na lističe. Kašo 8 minut kuhamo v slani vodi in jo odcedimo. V visoki ponvi segrejemo olje in maslo, dodamo čebulo, mešamo in pražimo, da čebula postekleni in se zmehča. Nato dodamo jurčke, solimo in popramo ter naprej pražimo, da se gobe malo zmehčajo, in po potrebi prilijemo malo juhe ali vroče vode.
Gobam dodamo odcejeno kašo, prilijemo vrelo juho in kuhamo še približno 10 minut. Proti koncu kuhanja dodamo še zeleno in previdno premešamo, po okusu dosolimo in popramo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.