Ajdova kaša z jurčki

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Ajdova kaša z jurčki
Sestavine
Št. oseb
ajdove kaše za hitro pripravo
narezanih jurčkov (svežih ali 400 g zamrznjenih)
bela ali rumena čebula
olja
masla
sesekljanih mladih listov zelene
čiste juhe
sol in poper

Opis

narezani jurčki - sveži ali 400 g zamrznjeni, ajdova kaša

Priprava

Čebulo sesekljamo ali narežemo na lističe. Kašo 8 minut kuhamo v slani vodi in jo odcedimo. V visoki ponvi segrejemo olje in maslo, dodamo čebulo, mešamo in pražimo, da čebula postekleni in se zmehča. Nato dodamo jurčke, solimo in popramo ter naprej pražimo, da se gobe malo zmehčajo, in po potrebi prilijemo malo juhe ali vroče vode.

Gobam dodamo odcejeno kašo, prilijemo vrelo juho in kuhamo še približno 10 minut. Proti koncu kuhanja dodamo še zeleno in previdno premešamo, po okusu dosolimo in popramo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.