|
puranjih ali piščančjih jetrc |
|
mlade špinače |
|
instantnega kuskusa |
|
čebula |
|
olja |
|
masla |
|
čiste juhe |
|
sladke smetane |
Špinača, kuskus, puranja ali piščanjčja jetrca
Jetrca očistimo in narežemo na lističe, čebulo olupimo in prav tako narežemo na lističe. Špinačo dobro umijemo, 2 minuti blanširamo v slani vodi in odcedimo.
V ponvi segrejemo olje in 2 žlici masla, dodamo čebulo, mešamo ter pražimo, da čebula postekleni. Nato dodamo jetrca, naprej mešamo in pražimo, da jetrca spremenijo barvo, prilijemo juho in pokrito dušimo 10 minut.
Medtem pripravimo kuskus po navodilih, ki so napisana na vrečki. Ko je kuhan, ga odstavimo, dodamo 3 žlice masla in z vilicami razdrobimo.
Ko so jetrca mehka, dodamo odcejeno špinačo, prilijemo smetano, po okusu solimo in popramo ter prelijemo po kuskusu.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.