Jetrca s špinačo na kuskusu

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Jetrca s špinačo na kuskusu
Sestavine
Št. oseb
puranjih ali piščančjih jetrc
mlade špinače
instantnega kuskusa
čebula
olja
masla
čiste juhe
sladke smetane

Opis

Špinača, kuskus, puranja ali piščanjčja jetrca

Priprava

Jetrca očistimo in narežemo na lističe, čebulo olupimo in prav tako narežemo na lističe. Špinačo dobro umijemo, 2 minuti blanširamo v slani vodi in odcedimo.

V ponvi segrejemo olje in 2 žlici masla, dodamo čebulo, mešamo ter pražimo, da čebula postekleni. Nato dodamo jetrca, naprej mešamo in pražimo, da jetrca spremenijo barvo, prilijemo juho in pokrito dušimo 10 minut.

Medtem pripravimo kuskus po navodilih, ki so napisana na vrečki. Ko je kuhan, ga odstavimo, dodamo 3 žlice masla in z vilicami razdrobimo.

Ko so jetrca mehka, dodamo odcejeno špinačo, prilijemo smetano, po okusu solimo in popramo ter prelijemo po kuskusu.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.