|
ajdove kaše |
|
narezanih jurčkov (lahko tudi zamrznjenih) |
|
olivnega olja |
|
manjše steblo pora ali 1 čebula |
|
korenček |
|
stebla belušne zelene |
|
čiste kokošje ali zelenjavne juhe (lahko iz kocke) |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega peteršilja |
ajdova kaša, jurčki, zelenjava
Zelenjavo očistimo oziroma olupimo. Por zrežemo, če uporabimo čebulo, jo na drobno sesekljamo, prav tako sesekljamo korenček in zeleno. V posodi na olju najprej popražimo zelenjavo, vendar por ali čebula ne smeta porumeneti.
Nato dodamo narezane jurčke, solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo 5 minut, da se gobe malo zmehčajo. Gobam in zelenjavi dodamo ajdovo kašo, premešamo, prilijemo vročo juho in kuhamo toliko časa, da se kaša skuha. Med kuhanjem po okusu dosolimo in popramo, če je potrebno, prilijemo še malo vroče vode. Nazadnje jed potresemo s peteršiljem in takoj postrežemo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.