Angleški kečap

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Omake

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Angleški kečap
Sestavine
Št. oseb
zrelega mesnatega paradižnika
(čajna) mletih klinčkov
(čajna) mletega pimenta
(čajna) cimeta
(čajna) posušenega ingverja v prahu
(jedilna) zrnc belega popra
lovorovih listov
česna
soli
rjavega sladkorja
vinskega ali jabolčnega kisa

Opis

paradižnik, mleti klinčki, cimet, lovorovi listi...

Priprava

Paradižnike operemo, prerežemo ter odstranimo semena. Nato jih narežemo na koščke, stresemo v posodo, pristavimo in kuhamo toliko časa, da zavre. Odlijemo vodeno tekočino, dodamo zdrobljene začimbe, poper, lovorove liste, olupljene česnove stroke, sol in sladkor ter prilijemo kis.

Zavremo ter na močnem ognju kuhamo in mešamo 10 minut. Nato na blagem ognju kuhamo še približno 30 minut ali pa posodo prestavimo v pečico, ogreto na 150 stopinj, in v pečici kuhamo tako dolgo, da se omaka zgosti.

Nazadnje odstranimo lovorove liste in česen, še vroč kečap nalijemo v manjše kozarce in jih takoj zapremo. Kečap ponudimo kot hladno omako k različnim hrenovkam in klobasam, nabodalom in drugim vrstam na žaru pečenega mesa in k sirom.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.