|
zrelega mesnatega paradižnika |
|
(čajna) mletih klinčkov |
|
(čajna) mletega pimenta |
|
(čajna) cimeta |
|
(čajna) posušenega ingverja v prahu |
|
(jedilna) zrnc belega popra |
|
lovorovih listov |
|
česna |
|
soli |
|
rjavega sladkorja |
|
vinskega ali jabolčnega kisa |
paradižnik, mleti klinčki, cimet, lovorovi listi...
Paradižnike operemo, prerežemo ter odstranimo semena. Nato jih narežemo na koščke, stresemo v posodo, pristavimo in kuhamo toliko časa, da zavre. Odlijemo vodeno tekočino, dodamo zdrobljene začimbe, poper, lovorove liste, olupljene česnove stroke, sol in sladkor ter prilijemo kis.
Zavremo ter na močnem ognju kuhamo in mešamo 10 minut. Nato na blagem ognju kuhamo še približno 30 minut ali pa posodo prestavimo v pečico, ogreto na 150 stopinj, in v pečici kuhamo tako dolgo, da se omaka zgosti.
Nazadnje odstranimo lovorove liste in česen, še vroč kečap nalijemo v manjše kozarce in jih takoj zapremo. Kečap ponudimo kot hladno omako k različnim hrenovkam in klobasam, nabodalom in drugim vrstam na žaru pečenega mesa in k sirom.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.