Azijska nabodalca z arašidovo omako

Čas priprave:

2 h

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Azijska nabodalca z arašidovo omako
Sestavine
Št. oseb
tankih svinjskih zrezkov (lahko tudi puranjih)
sesekljanega česna
praška curry
zmletega kumina (azijska začimba)
rjavega sladkorja
ribje omake (lahko tudi sojine)
olja
svežega koriandra za okras
olja (sestavine za omako)
sesekljanega česna
sesekljane čebule
zmletega čilija ali ostre paprike
praška curry
kokosovega mleka
ribje omake (lahko tudi sojine)
rjavega sladkorja
limoninega soka
arašidovega masla (crunchy) z grobo zmletimi koščki

Opis

svinjski ali puranji zrezki, česen, čebula, prašek curry, kumina...

Priprava

Meso narežemo na trakove. V skledi zmešamo sesekljan česen, prašek curry, kumin, sladkor, ribjo omako in 2 žlici olja. Dodamo trakce mesa, vse dobro premešamo in na hladnem pustimo stati 2 uri.

Za omako v kozici segrejemo olje, dodamo česen, čebulo, čili in prašek curry, mešamo in pražimo 2 minuti. Nato dodamo kokosovo mleko, ribjo omako, limonin sok in arašidovo maslo ter dobro premešamo. Na blagem ognju kuhamo 20 minut in vmes večkrat premešamo, da se ne prime dna posode.

Trakce mariniranega mesa odcedimo in nanizamo na nabodalca ter jih premažemo z oljem. Na žaru ali v ponvi z rebrastim dnom jih spečemo. Med pečenjem jih obrnemo in znova premažemo z oljem. Nabodalca ponudimo z arašidovo omako in rižem ali jajčnimi rezanci.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.