|
tankih svinjskih zrezkov (lahko tudi puranjih) |
|
sesekljanega česna |
|
praška curry |
|
zmletega kumina (azijska začimba) |
|
rjavega sladkorja |
|
ribje omake (lahko tudi sojine) |
|
olja |
|
svežega koriandra za okras |
|
olja (sestavine za omako) |
|
sesekljanega česna |
|
sesekljane čebule |
|
zmletega čilija ali ostre paprike |
|
praška curry |
|
kokosovega mleka |
|
ribje omake (lahko tudi sojine) |
|
rjavega sladkorja |
|
limoninega soka |
|
arašidovega masla (crunchy) z grobo zmletimi koščki |
svinjski ali puranji zrezki, česen, čebula, prašek curry, kumina...
Meso narežemo na trakove. V skledi zmešamo sesekljan česen, prašek curry, kumin, sladkor, ribjo omako in 2 žlici olja. Dodamo trakce mesa, vse dobro premešamo in na hladnem pustimo stati 2 uri.
Za omako v kozici segrejemo olje, dodamo česen, čebulo, čili in prašek curry, mešamo in pražimo 2 minuti. Nato dodamo kokosovo mleko, ribjo omako, limonin sok in arašidovo maslo ter dobro premešamo. Na blagem ognju kuhamo 20 minut in vmes večkrat premešamo, da se ne prime dna posode.
Trakce mariniranega mesa odcedimo in nanizamo na nabodalca ter jih premažemo z oljem. Na žaru ali v ponvi z rebrastim dnom jih spečemo. Med pečenjem jih obrnemo in znova premažemo z oljem. Nabodalca ponudimo z arašidovo omako in rižem ali jajčnimi rezanci.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.