|
na kocke narezanega fileja bele ribe |
|
jabolčnega kisa |
|
soli |
|
kurkume |
|
pretlačena česna |
|
na drobno sesekljana čebula |
|
olja |
|
zmletega koriandra |
|
kajenskega popra |
|
sladke paprike |
|
kokosovega mleka |
|
belega dolgozrnatega riža |
riba, curry, riž
Kose ribe posolimo in poškropimo z jabolčnim kisom ter pustimo počivati 20 minut. Riž damo v cedilo in ga pod tekočo vodo speremo.
V kozici segrejemo 1 žlico olja, nanjo stresemo odcejen riž in premešamo. Prilijemo 2 skodelici vroče vode, zavremo, solimo in pokrito kuhamo približno 12 minut. Med kuhanjem po potrebi prilijemo še malo vode. Ko je riž pod zobmi še čvrst, odstavimo in pokrito pustimo počivati nekaj minut, nato riž z vilicami razdrobimo.
Medtem ko se riž kuha, v visoki ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo in česen, premešamo in dodamo koriander, kurkumo in sladko papriko. Prilijemo nekaj žlic vroče vode in premešamo, solimo in dodamo kokosovo mleko. Ko zavre, dodamo kose ribe in pokrito kuhamo približno 10 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.