Bela čebulna omaka

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Omake

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Bela čebulna omaka
Sestavine
Št. oseb
masla ali margarine
moke
mleka
bela čebula
sladke smetane
soli
popra

Opis

Tople omake, ki se priležejo k mesu

Priprava

Iz 40 g masla, moke in mleka pripravimo bešamelno omako, kakor je opisano v prejšnjem receptu. Posebej na 10 g masla pražimo na drobno zrezano čebulo, dodamo 2 žlici vode in pokrito dušimo, da se zmehča, vendar ne sme porumeneti. Čebulo dodamo vroči bešamelni omaki, solimo in popramo ter prepasiramo (pretlačimo skozi sito). Omako znova segrejemo in nazadnje primešamo smetano.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.