Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Krompirjeva musaka

Čas priprave:

1 h 30 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Krompirjeva musaka
Sestavine
Št. oseb
soli
mletega govejega mesa
olupljen in na majhne kocke narezan krompir
sesekljana čebula
nasekljan ali nariban korenček
nariban gomolj zelene
olupanega in sesekljanega paradižnika
olja
popra
masla ali margarine
moke
mleka
naribanega poltrdega sira

Opis

Za glavno jed bomo pripravili okusno in nasitno musako iz krompirja in mletega mesa, ki mu lahko dodamo tudi na drobno zrezane ostanke kakšnega narezka. To jed lahko pripravimo tudi vnaprej in jo nazadnje spečemo do konca ali le pogrejemo.

Priprava

V posodi segrejemo olje, dodamo meso, sesekljano čebulo, nariban korenček in zeleno. Mešamo in pražimo, da meso spremeni barvo in se razdrobi, nato dodamo paradižnik, solimo in popramo, po potrebi prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo še 10 minut. Nazadnje primešamo peteršilj in odstavimo.

Kockice krompirja v slani vodi kuhamo 3 minute. Kuhane kockice krompirja odcedimo in pomešamo z mesom.

Za bešamelno omako v kozici najprej stopimo maslo, dodamo moko in premešamo. Nato prilijemo mleko, kuhamo in mešamo toliko časa, da se omaka zgosti. Po okusu solimo in popramo.

Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Na dno steklenega ali porcelanastega pekača vlijemo toliko bešamelne omake, da je dno pokrito. V pekač stresemo mešanico prepraženega mesa in krompirja, prelijemo s preostalo omako in potresemo s sirom. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 45 minut.