|
soli |
|
mletega govejega mesa |
|
olupljen in na majhne kocke narezan krompir |
|
sesekljana čebula |
|
nasekljan ali nariban korenček |
|
nariban gomolj zelene |
|
olupanega in sesekljanega paradižnika |
|
olja |
|
popra |
|
masla ali margarine |
|
moke |
|
mleka |
|
naribanega poltrdega sira |
Za glavno jed bomo pripravili okusno in nasitno musako iz krompirja in mletega mesa, ki mu lahko dodamo tudi na drobno zrezane ostanke kakšnega narezka. To jed lahko pripravimo tudi vnaprej in jo nazadnje spečemo do konca ali le pogrejemo.
V posodi segrejemo olje, dodamo meso, sesekljano čebulo, nariban korenček in zeleno. Mešamo in pražimo, da meso spremeni barvo in se razdrobi, nato dodamo paradižnik, solimo in popramo, po potrebi prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo še 10 minut. Nazadnje primešamo peteršilj in odstavimo.
Kockice krompirja v slani vodi kuhamo 3 minute. Kuhane kockice krompirja odcedimo in pomešamo z mesom.
Za bešamelno omako v kozici najprej stopimo maslo, dodamo moko in premešamo. Nato prilijemo mleko, kuhamo in mešamo toliko časa, da se omaka zgosti. Po okusu solimo in popramo.
Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Na dno steklenega ali porcelanastega pekača vlijemo toliko bešamelne omake, da je dno pokrito. V pekač stresemo mešanico prepraženega mesa in krompirja, prelijemo s preostalo omako in potresemo s sirom. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 45 minut.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.