|
peresnikov |
|
čebula |
|
čvrsta jajčevca |
|
rdeča in 1 rumena paprika |
|
korenček |
|
olivnega olja |
|
soli |
|
popra |
|
sesekljanega peteršilja |
|
masla ali margarine |
|
moke |
|
mleka |
|
naribanega sira |
peresniki, jajčevci, nariban sir
Zelenjavo očistimo, čebulo na drobno sesekljamo, jajčevca in papriki narežemo na kockice, korenček na drobno naribamo. V posodi na olju najprej popražimo čebulo, ko postekleni, dodamo drugo zelenjavo, solimo in popramo. Pražimo in mešamo nekaj minut, solimo in popramo, prilijemo 1 dl vroče vode in pokrito dušimo še 15 minut. Nazadnje primešamo peteršilj.
Ko se zelenjava kuha, zavremo vodo za testenine, jih skuhamo in odcedimo. Za bešamelno omako v kozici stopimo maslo, dodamo moko, premešamo in malo popražimo. Nato prilijemo mleko, kuhamo in mešamo toliko časa, da se omaka začne gostiti. Solimo in popramo ter pustimo, da se malo ohladi.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Testenine zmešamo z zelenjavno omako. V pekač nalijemo toliko bešamelne omake, da pokrije dno, nanjo stresemo približno polovico testenin in potresemo s polovico sira. Nadaljujemo s testeninami, vse prelijemo z bešamelno omako in potresemo s preostalim sirom.
Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut, da se skorjica na vrhu zlato zapeče. Jed ponudimo takoj ali jo kasneje pogrejemo v pečici ali mikrovalovki.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2025, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.