|
velika jajčevca |
|
moke |
|
olja za cvrenje |
|
soli |
|
popra |
|
rdeča in 1 rumena paprika |
|
zelena bučka |
|
olivnega olja |
|
v kisu vloženih kaper |
|
žlice kisa |
|
sesekljanega peteršilja |
jajčevec, paprika, bučka
Jajčevca po dolžini narežemo na 1/2 cm debele rezine, jih posolimo in damo za najmanj 15 minut v cedilo, da se odcedijo. Ostanek jajčevcev, papriki in bučko zrežemo na kockice.
V posodi na olivnem olju na hitro popražimo na kockice narezano zelenjavo razen bučke. Vmes mešamo, posolimo in popramo. Ko se kockice jajčevca prepražijo, dodamo še kockice bučke, odstavimo, primešamo kapre in peteršilj ter prelijemo s kisom. Kaponato preložimo v skledo, da se ohladi.
Nato jajčevce popivnamo s papirnatimi brisačami in po obeh straneh poprašimo z moko. V ponvi jih v vročem olju postopoma ocvremo in sproti prelagamo na papirnate brisače, da se odcedijo. Rezine jajčevcev ponudimo s kaponato kot predjed ali prilogo k mesu na žaru.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.