Ocvrte rezine jajčevcev s kaponato

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Priloge

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Ocvrte rezine jajčevcev s kaponato
Sestavine
Št. oseb
velika jajčevca
moke
olja za cvrenje
soli
popra
rdeča in 1 rumena paprika
zelena bučka
olivnega olja
v kisu vloženih kaper
žlice kisa
sesekljanega peteršilja

Opis

jajčevec, paprika, bučka

Priprava

Jajčevca po dolžini narežemo na 1/2 cm debele rezine, jih posolimo in damo za najmanj 15 minut v cedilo, da se odcedijo. Ostanek jajčevcev, papriki in bučko zrežemo na kockice.

V posodi na olivnem olju na hitro popražimo na kockice narezano zelenjavo razen bučke. Vmes mešamo, posolimo in popramo. Ko se kockice jajčevca prepražijo, dodamo še kockice bučke, odstavimo, primešamo kapre in peteršilj ter prelijemo s kisom. Kaponato preložimo v skledo, da se ohladi.

Nato jajčevce popivnamo s papirnatimi brisačami in po obeh straneh poprašimo z moko. V ponvi jih v vročem olju postopoma ocvremo in sproti prelagamo na papirnate brisače, da se odcedijo. Rezine jajčevcev ponudimo s kaponato kot predjed ali prilogo k mesu na žaru.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.