|
velikih zrelih in čvrstih breskev |
|
rjavega sladkorja |
|
ruma |
|
belega riža |
|
sladke smetane |
|
soli |
|
sladkorja |
|
cimeta |
|
kardamoma |
Olupljene polovice lahko na hitro skuhamo v sladkem sirupu ali v rdečem vinu in jih napolnimo z različnimi nadevi.
Breskve umijemo in narežemo. Potresemo jih z rjavim sladkorjem in poškropimo z rumom. Riž splaknemo in 20 minut pokrito kuhamo v osoljeni vodi.
Ko je riž kuhan, pustimo, da se malo ohladi, nato ga zmiksamo s sladkorjem in smetano. Kremo odišavimo s cimetom in zdrobljenimi zrnci kardamoma.
Breskve razdelimo v visoke kozarce ali skledice in prelijemo z ohlajeno riževo kremo.
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.