Breskve z riževo kremo

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Breskve z riževo kremo
Sestavine
Št. oseb
velikih zrelih in čvrstih breskev
rjavega sladkorja
ruma
belega riža
sladke smetane
soli
sladkorja
cimeta
kardamoma

Opis

Olupljene polovice lahko na hitro skuhamo v sladkem sirupu ali v rdečem vinu in jih napolnimo z različnimi nadevi.

Priprava

Breskve umijemo in narežemo. Potresemo jih z rjavim sladkorjem in poškropimo z rumom. Riž splaknemo in 20 minut pokrito kuhamo v osoljeni vodi.

Ko je riž kuhan, pustimo, da se malo ohladi, nato ga zmiksamo s sladkorjem in smetano. Kremo odišavimo s cimetom in zdrobljenimi zrnci kardamoma.

Breskve razdelimo v visoke kozarce ali skledice in prelijemo z ohlajeno riževo kremo.

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.